Patrick Veldhuis en Rutger Mackenbach beginnen adviesbureau Resident

Patrick Veldhuis en Rutger Mackenbach beginnen adviesbureau Resident

13-10-2020 12:23:00 | Door: Saskia van Weert | hits: 1606 | Tags:

Patrick Veldhuis en Rutger Mackenbach starten Resident Media Advies. Met dit bureau gaan ze adverteerders helpen met inhousing van (een deel van) het proces van zowel online als offline media.

Ze hebben hiervoor het Media Canvas ontwikkeld, een methode waarbij samen met de klant wordt bepaald welke elementen in huis kunnen worden gehaald. Het Media Canvas laat zien wat de consequenties zijn van inhousing en wat het oplevert. 

Resident helpt met het inrichten van de media organisatie, geeft trainingen en er wordt ondersteuning geboden bij mediaplanning en het uitvoeren van campagnes.  

Het bedrijf speelt hiermee in op een toenemende wens voor inhousing bij adverteerders. Door te helpen met het in huis halen van media zorgt Resident direct voor meer transparantie, controle over (first party) data en grip op het mediaproces, dat steeds dichter tegen de business van de adverteerder aanzit. 

Patrick Veldhuis: “Diverse trends in de markt maken het voor adverteerders steeds meer urgent zelf aan de mediaknoppen te zitten. Ondanks de toegenomen complexiteit in het media ecosysteem, is de toegankelijkheid van media laagdrempeliger geworden. Wij helpen adverteerders de juiste keuzes te maken bij het op de rit zetten van hun mediaproces. Ons uiteindelijke doel is dat media net zo vanzelfsprekend inhouse wordt als strategie en marketing.”

Rutger Mackenbach: “De inzet van media heeft direct impact op je bedrijfsresultaten. Ons doel is om bedrijven minder afhankelijk te maken van externe partijen in het media proces. Hiermee krijgen bedrijven meer grip op hun marketingcommunicatie en zijn ze beter in staat om te sturen op ROI.”  

Patrick Veldhuis was oprichter van Stroom en is partner bij Springbron, DC. Rutger Mackenbach is oud strategy director bij Stroom. 

www.resident.nl

 

 

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie.
.
.
.