Marketing Report
Pearle Opticiens partner van PSV Esports

Pearle Opticiens partner van PSV Esports

Pearle Opticiens is per direct toegetreden tot het zakelijk netwerk van PSV als partner van PSV Esports, de virtuele voetbaltak van PSV.

Beide partijen hebben zich voor de duur van een jaar aan elkaar verbonden en trekken gezamenlijk op om gamende jongeren bewust te maken van de gevolgen van intensief beeldschermgebruik voor de ogen.

Samen met PSV esporters Ali Riza Aygün en Yusuf Ercan gaat Pearle jongeren preventieve oefeningen aanreiken die in het teken staan van de 20-20-2 regel: na 20 minuten dichtbij kijken, tenminste 20 seconden in de verte kijken en twee uur per dag naar buiten.

Oogklachten worden vaak geassocieerd met senioren, maar ook kinderen en jongvolwassenen hebben in steeds grotere mate last van slechtere ogen. Dat wordt mede veroorzaakt door onze huidige leefstijl, waarbij we steeds vaker en langer naar beeldschermen kijken en veel binnen zijn. Intensief beeldschermgebruik is van grote invloed op bijziendheid en vergroot de kans op oogklachten.

Frans Janssen, commercieel directeur van PSV: “Wij zijn de samenwerking met Pearle aangegaan omdat wij het belangrijk vinden dat jongeren naast het gamen ook goed voor hun ogen zorgen. We zijn verheugd dat een A-merk als Pearle ons hierbij helpt en onze esporters inzet om gamers te informeren.”

Bas Nuytinck, Marketing & Digital Directeur van GrandVision Benelux, het moederbedrijf van Pearle: “Ernstige oogproblemen ontstaan vaak pas op latere leeftijd, maar de kiem wordt gelegd in de jeugd en daarom vindt Pearle het belangrijk om kinderen en jongeren - en hun ouders - bewust te maken van de gevolgen van intensief beeldschermgebruik. Via de samenwerking met PSV Esports kunnen we de jongeren op het juiste moment bereiken.”

Een van onderdelen van de awareness-campagne is de Skill Challenge. Met deze challenge dagen Pearle en PSV Esports gamers uit om tenminste twee uur per dag naar buiten te gaan en hun voetbal skills te tonen, waarbij zij afwisselend dichtbij en in de verte kijken.

www.pearle.nl
www.psv.nl

 

Abonneer je op onze nieuwsbrief