Marketing Report
Peek Creative Studios is overgenomen door Wenneker Group

Peek Creative Studios is overgenomen door Wenneker Group

Peek Creative Studios in Etten-Leur is per 21 oktober 2020 overgenomen door de Wenneker Group. De overname geschiedt via de overname van alle aandelen, waarbij Michel Sohier een belang in Wenneker Group verkrijgt.

Het is de eerste overname binnen de buy & build strategie van Wenneker Group, sinds private equity maatschappij Capital A aan boord kwam. Met het toetreden van Peek Creative Studios telt de groep 65 medewerkers, met kantoren in Nederland en België, en met een gecombineerde omzet van veertien miljoen euro. Wenneker Group werkt voor klanten als Philips, Albert Heijn en Coca-Cola.

De bedrijven binnen Wenneker Group produceren reclamefilms voor televisie en onlinecampagnes van internationale merken en toonaangevende reclamebureaus. Peek Creative Studios is specialist in het produceren van hoogwaardige reclamefotografie, gecombineerd met CGI (computer generated imaging) en beschikt over vier volledig uitgeruste fotostudio's. Wenneker Group faciliteert haar klanten in een groeiende behoefte aan grote modulair geproduceerde contentcampagnes die alles bevatten: van televisiecommercials tot social content. Met de komst van Peek Creative Studios voegt Wenneker Group daar  ook productfotografie en extra CGI-mogelijkheden aan toe.

Maurice Wenneker, oprichter, mede-eigenaar en co-CEO Wenneker Group: “Terwijl een groot gedeelte van de reclameindustrie behoorlijk lijdt onder de gevolgen van de corona crisis is dit voor Wenneker Group juist hét moment om te groeien. De van oudsher strategische keuze om de focus te leggen op sales gedreven online-content voor grote internationale spelers, geeft ons tijdens de corona crisis juist een enorme boost. Online sales zijn nu belangrijker dan ooit en de expertise binnen Wenneker Group maakt daarbij het verschil”.

Maartje van Wijk,
oprichter, mede-eigenaar en co-CEO Wenneker Group: “Wenneker Group is een groep productiebedrijven met elk zijn eigen expertise, geografie of niche. Elk bedrijf bedient zijn eigen klanten. De echt grote content-campagnes worden modulair opgezet en verdelen we slim over de verschillende bedrijven. Op deze manier worden klanten door absolute specialisten geholpen, zonder te verdrinken in een oerwoud van kleine suppliers”.

Michel Sohier. directeur en voormalig eigenaar van Peek Creative Studios: “Peek Creative Studios is al jaren een vaste waarde binnen het nationale en internationale reclamelandschap. Nu is het tijd voor de volgende stap. Binnen Wenneker Group vinden we de perfecte plek om onze ambities verder te verwezenlijken”.

Michel Sohier heeft zijn aandelen verkocht en neemt een belang in Wenneker Group. Hij blijft werkzaam als directeur van Peek. Wenneker Group groeit de komende tijd hard door om de positie binnen de internationale contentproductiewereld verder te verstevigen.

www.wenneker.group
www.peekcreativestudios.nl

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief