Marketing Report
Picnic breidt uit naar Het Gooi

Picnic breidt uit naar Het Gooi

De online supermarkt Picnic gaat boodschappen leveren in Hilversum, Huizen, Naarden, Bussum, Laren, Blaricum en Eemnes. Daarmee kunnen zo’n 100.000 huishoudens zich via de app inschrijven voor de bezorgdienst. Volgens planning rijden vanaf eind november de eerste elektrische wagentjes door de straten.   

De uitbreiding naar Hilversum en omstreken is onderdeel van de landelijke uitrol van Picnic, dat onder meer bezorgt in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Ede, Veenendaal en Venlo, en dat vorig jaar van start ging in onder meer Apeldoorn en Spijkenisse. Het aantal klanten steeg in 2019 naar ruim 400.000, verdeeld over 100 Nederlandse plaatsen. Picnic bezorgt al in verschillende plaatsen in Noord-Holland, zoals Amsterdam, Alkmaar en Haarlem.

De boodschappen worden bezorgd vanuit een zogeheten hub, een lokaal distributiepunt. Deze is gevestigd aan de Franse Kampweg in Bussum, centraal gelegen in het bezorggebied. Van hieruit gaan bij de start 35 runners (bezorgers) en 15 karretjes de weg op. Dit aantal groeit in 2021 naar 30 wagentjes en 90 runners.

www.picnic.app

 

Abonneer je op onze nieuwsbrief