Marketing Report
Picnic brengt vrijwilligers in contact met hulpbehoevenden

Picnic brengt vrijwilligers in contact met hulpbehoevenden

Online supermarkt Picnic is een samenwerking aangegaan met de website gewoonmensen.nl en roept zijn klanten met een flyeractie op om hulpbehoevenden in hun omgeving op dit initiatief te wijzen. De website koppelt hen aan vrijwilligers die iemand willen helpen door bijvoorbeeld medicijnen op te halen bij de apotheek, boodschappen te doen of de hond uit te laten. Bijna 40.000 mensen staan ingeschreven om hulp te bieden, maar de hulpvraag blijft uit.

De website gewoonmensen.nl is een initiatief van vier studenten, die in sneltreinvaart de website bouwden en vrijwilligers die hulp willen bieden verzamelden. Toen bleek dat de hulpbehoevenden een stuk minder makkelijk te bereiken waren dan gedacht, zochten zij contact met Picnic. De samenwerking moet er voor zorgen dat ook mensen die hulp nodig hebben de weg naar gewoonmensen.nl weten te vinden.  

Flyers bij boodschappen

De online supermarkt verspreidt bijna 200.000 flyers bij de boodschappen en roept klanten op deze bij hulpbehoevende buren in de bus te doen. Uiteraard kunnen mensen die een helpende hand willen bieden zich ook nog gewoon aanmelden. Picnic plaatst ook enkele oproepen op social media.

Ruben Vermijs, creative lead van Picnic: “De website is een mooi initiatief dat we met liefde ondersteunen. Momenteel is het erg druk bij ons, waardoor het wat langer duurt dan normaal voordat we de boodschappen komen bezorgen. Onze klantenservice krijgt veel vragen van mensen die oude of zieke buren en familieleden willen helpen. De vrijwilligers van gewoonmensen.nl kunnen hier een belangrijke rol in spelen, bijvoorbeeld door even langs de apotheek of buurtsuper te gaan voor iemand.”

Jasper Veen van Gewoonmensen.nl: “We zijn heel blij met deze samenwerking. Zo verlagen we de drempel voor mensen om om hulp te vragen.”

picnic.app.nl
www.gewoonmensen.nl

 

 

Abonneer je op onze nieuwsbrief