Marketing Report
Picnic vergroot capaciteit met extra distributiecentrum in Apeldoorn

Picnic vergroot capaciteit met extra distributiecentrum in Apeldoorn

Online retailer Picnic gaat haar capaciteit vergroten. Door de coronacrisis is de vraag naar aan huis bezorgde boodschappen behoorlijk gegroeid volgens Picnic. Daarom gaat het online retailbedrijf in de loop van mei 2020 een extra distributiecentrum openen in Apeldoorn. Daarnaast nam het bedrijf afgelopen week honderden mensen aan om in de vijf distributiecentra meer orders te kunnen verwerken.

Ook breidt het bedrijf de ochtendleveringen uit, waardoor per dag meer boodschappen bezorgd kunnen worden. Als laatste neemt Picnic stappen om de vulgraad van de kratjes te verbeteren. 

Picnic ging in 2015 in Amersfoort van start en breidde vervolgens uit in Nederland en Duitsland. Het distributiecentrum in Apeldoorn is het zesde in zijn soort in Nederland. De andere distributiecentra staan in Diemen, Eindhoven, Utrecht, Nijkerk en Rotterdam. Vanuit deze locaties worden de boodschappen verspreid over de meer dan honderd plaatsen waar Picnic bezorgt. De opening in Apeldoorn wordt vervroegd vanwege de snelle groei van het aantal huishoudens dat zich vanwege de coronacrisis via de app heeft aangemeld.

Michiel Muller, oprichter Picnic: "Op zo kort mogelijke termijn kunnen we hierdoor beter aan de vraag voorzien en bij nog meer klanten de boodschappen gratis aan huis bezorgen tegen de laagste prijs. We zijn straks in staat om dagelijks duizenden extra orders in het Apeldoornse dc te verzamelen en daardoor ruimte te scheppen bij andere distributiecentra."

Het nieuwe distributiecentrum komt op bedrijvenpark Ecofactorij en is met 20.000 vierkante meter de grootste van de zes distributiecentra van Picnic. De locatie zou eind 2020 dit jaar opengaan, maar gaat nu in de loop van mei 2020 open. Door de uitbreiding worden zo’n 450 mensen aan een baan geholpen.

Om dagelijks bij nog meer huishoudens de boodschappen te kunnen bezorgen breidt Picnic het aantal steden waar’s ochtends bezorgd wordt versneld uit. Momenteel is ochtendbezorging al mogelijk in Leiden, Gouda en Zoetermeer, vanaf deze week kan dit op woensdag, vrijdag en zondag ook in Den Haag. De komende weken komen hier meer steden bij. De capaciteit kan hierdoor in deze steden met ongeveer een derde toenemen. Ook hiervoor zal Picnic extra mensen aannemen.

Michiel Muller: "Ochtendlevering vergt nogal wat logistieke aanpassingen. Leveranciers moeten volgens aan ander schema leveren, de bestellingen moeten op een ander moment in het distributiecentrum worden verzameld en er zijn meer runners nodig, die op andere tijden moeten bezorgen. Maar we doen hiermee het maximale om bij nog meer klanten de boodschappen aan huis te kunnen bezorgen."

Om efficiënter te kunnen bezorgen verhoogt Picnic de vulgraad van de kratjes. Uit een data-analyse bleek dat bij 25 euro bestellingen heel vaak een tweede krat in het bezorgwagentje nodig is, waar bijna niks inzit. Dit kan worden opgelost door het minimale orderbedrag te wijzigen van 25 naar 35 euro. Daarmee is de tweede krat van dit type bestellingen wél goed gevuld en is het probleem van de slechte vulgraad voor 80 procent opgelost.

De online supermarkt werkt momenteel met ruim 300 medewerkers van Mise en Place, een uitzendbureau voor horecapersoneel dat vrijwel al het werk weg zag vallen. De extra medewerkers gaan aan de slag in de vijf bestaande distributiecentra. Komende weken verwacht Picnic nog enkele honderden medewerkers aan te nemen.

www.picnic.nl

 

 

Abonneer je op onze nieuwsbrief