[Podcast] Bartel Geleijnse over inclusief ondernemerschap

[Podcast] Bartel Geleijnse over inclusief ondernemerschap

1,3 miljoen mensen die in Nederland aan de kant staan, ondernemer Bartel Geleijnse vindt het een onverteerbare gedachte. Hij schreef samen met Job Franken het boek Ongekend talent, eindelijk iedereen werk, waarin hij een lans breekt voor het inclusieve ondernemen. Zelf gaf hij het goede voorbeeld met The Colour Kitchen.

Bartel Geleijnse geeft in zijn boek letterlijk een kijkje in de keuken van het inclusieve ondernemerschap als cruciale voorwaarde. Hij krijgt dan ook veel reacties op het feit dat hij het boek ook met persoonlijke verhalen gelardeerd heeft. Met de term afstand tot de arbeidsmarkt heeft hij niks.

Bartel Geleijnse: “Die mensen kunnen vaak een veel betere bijdrage leveren aan bedrijfsprocessen en ik heb zelf mogen ervaren dat er veel verborgen talenten rondlopen. We laten ons te vaak afleiden door de eerste indruk. Door het stuk onaangepast gedrag of de onbeholpenheid die we zien. Dat wordt nog eens versterkt doordat mensen niet meteen meekunnen, puur omdat ze het tempo van de arbeidsmarkt niet meteen aankunnen. Je moet meer in ze infesteren; meer tijd, meer aandacht, meer liefde, maar je krijgt er mooie dingen voor terug in termen van loyaliteit, trouw en dankbaarheid.”

Luister de volledige podcast hier:

Luister meer podcasts hier: marketingreport.nl/podcast

Marketing Report is iedere derde dinsdag van de maand te horen op New Business Radio van 19:00 tot 20:00 uur.

www.mediascience.nl
www.newbusinessradio.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.