Marketing Report
Prem Radhakishun wint met Zwarte Prietpraat De Nachtwacht Award

Prem Radhakishun wint met Zwarte Prietpraat De Nachtwacht Award

Prem Radhakishun heeft met het programma Zwarte Prietpraat, dat tot eind december 2022 zes jaar op NPO Radio 1 te horen was bij omroep PowNed, de Nachtwacht Award gewonnen. Deze award wordt jaarliiks uitgereikt door het vakmediaplatform Spreekbuis.nl

De jury bestond dit jaar uit Astrid de Jong, Bert Kranenbarg en Timo Kamst. De jury zocht dit jaar vooral naar programma’s die in de nacht pasten. In deze tijden van podcasts, voegt nachtradio volgens hen vooral iets toe als de dj/presentator live aanwezig is in de studio, en duidelijk contact zoekt met het publiek.

De jury: "We zochten radio die een arm om je heen slaat als je ‘s nachts niet kunt, of niet wilt slapen. Ook waren er punten te behalen voor programma’s die informeerden of amuseerden, of opvielen door creativiteit of positiviteit. We hoorden veel talent, veel inzet en veel plezier in het maken van radio in het donker."

"En complimenten voor iedere radiomaker die zijn wekker zet om er te zijn voor luisteraars die ook de wekker moeten zetten, of een lange nacht doorwaken. We hadden graag meer programma’s in een volgspotje gezet, zodat de bazen, de managers en de talentscouts even op deze makers gewezen werden. Maar er is maar één Nachtwacht Award, en die gaat dit jaar naar Zwarte Prietpraat.”

Zwarte Prietpraat

In Zwarte Prietpraat wist Prem Radhakishun het nieuws en de actualiteiten op geheel eigen wijze te brengen waarbij hij wekelijks een gast aan het woord liet en ook luisteraars liet inbellen. Verder waren er enkele vaste rubrieken van Wilbert Stuifbergen (over China) en Caroline Anseeuw. Het programma omschreef zichzelf als provocerend, dwars en ongecensureerd.

De jury meldt: “Als iemand radio maakt voor de luisteraar in de nacht, is Prem Radhakishun het wel. Ongrijpbaar, onbegrensd, en soms ook onbeschoft, roeptoeterde hij zich door de nacht. Sommigen zullen hem missen als kiespijn, anderen zullen zijn vaak verrassende gesprekken missen. Altijd spannend, altijd actief, en altijd gericht op amuseren, en altijd met hoorbaar plezier en inzet maakte hij zijn onconventionele programma.”

De shortlist voor dit jaar bestond uit: Nooit Meer Slapen (VPRO); Nachtclub Veronica (Radio Veronica), RickvanV doet 2 (Powned), Zwarte Prietpraat (PowNed), DagNacht met Desiree van der Heiden (Powned) en Danny Blom (Radio 538).

In 2022 won het eveneens verdwenen NPO Radio 1-nachtprogramma van Özcan Akyol (Onze man uit Deventer van BNNVARA) de Nachtwacht Award.

Shout-out

De jury maakt direct van de gelegenheid gebruik om jong radiotalent onder de aandacht te brengen. De jury was zeer te spreken over de 20-jarige Cain Slobbe. De jury: “Jong, fris talent van Qmusic dat opviel door zijn positiviteit en soepele manier van radiomaken op zo’n jonge leeftijd."

www.spreekbuis.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief