Marketing Report
Prosper & Bloom en Veneta lanceren merkcampagne Jouw raam. Jouw Veneta nieuws

Prosper & Bloom en Veneta lanceren merkcampagne Jouw raam. Jouw Veneta

Online raamdecoratiespecialist Veneta lanceert merkcampagne: Jouw raam. Jouw Veneta. Dit is de eerste stap van het merkontwikkelingstraject dat brand scaling agency Prosper & Bloom met Veneta uitvoert.

Van een gordijn in de slaapkamer tot jaloezieën of shutters in het hele huis, bijna iedereen heeft wel een Veneta hangen. Niet gek, want op Google is Veneta.com vaak de allereerste aanbieder als je zoekt naar raamdecoratie. Met gratis en vrijblijvend advies aan huis, meet- en tevredenheidsgarantie, en scherpe prijzen maakt de e-commerce speler raamdecoratie op maat van hoge kwaliteit voor een breed publiek.

Nieuwe positionering

Na een pitchtraject koos Veneta voor Prosper & Bloom. De brand scaling agency uit Amsterdam werkte in nauwe samenwerking met Veneta aan de positionering, en ontwikkelde de nieuwe slogan en bijbehorende merkcampagne.

Harry Straten, CMO Veneta: "Om door te groeien – ook over de grenzen – is het essentieel om de stap te maken van succesvolle webwinkel naar succesvol merk. Online weten mensen ons uitstekend te vinden, maar we willen er ook meer zijn voor de traditionele kopers. Daarom streven we naar meer naamsbekendheid bij een zo breed mogelijke doelgroep. Prosper & Bloom liet in het pitchtraject zien dat ze onze visie en doelgroep begrijpen, en dit resultaat is terug te zien in onze nieuwe positionering, merkcampagne en slogan. We trappen deze week af met een nieuwe TVC. Dit is een feelgood-film met een randje en hierin zetten we onszelf neer als dé leverancier van alle ramen van Nederland. Herkenbaar, met een knipoog. De voice-over van Jelka van Houten geeft de eigenzinnigheid en power van ons team weer."

Maaike Schutten, Strategy Director Prosper & Bloom: "Dat Veneta er is voor iedereen, is haar superkracht. Tijdens het positioneringstraject zagen we een grote kans om een sympathiek, menselijk voorkeursmerk te worden in een markt waarin iedereen instrumenteel bezig is met prijs en interieur. Terwijl ramen zoveel vertellen over mensen hun levens en behoeften. In de merkcommunicatie claimen we daarom het raam. Die hebben we namelijk allemaal. Of je nou grote ramen hebt of kleine, stadse of landelijke, in een flat woont of een villa: Veneta heeft voor iedereen een oplossing op maat. Dit mondt uit in de slogan: Jouw raam. Jouw Veneta. Denk je aan ramen, dan denk je aan Veneta. Met die essentie is de sky the limit."

Campagnemiddelen

De merkcampagne van Veneta is gestart met de tv-commercial, geproduceerd door RubenPaulRuben. Mediabureau ZIGT is verantwoordelijk voor de uitrol van de campagnemiddelen, online en offline. Veneta en Prosper & Bloom werken in nauwe samenwerking aan de verdere doorontwikkeling van het merk.

Credits:

Opdrachtgever: Veneta | Verantwoordelijk bij opdrachtgever: Harry Straten, Wendy Pasop | Bureau: Prosper & Bloom - the Brand Scaling Agency | Strategie, creatie & creative direction: Ronnie Besseling, Maaike Schutten | Account & productie: Anouk Dingelstad | Productiemaatschappij: rubenpaulruben | Regie: rubenpaulruben | Producer: Kitty Slagter | Cinematographer: Jim Stuurman | Muziek: Bram Kniest | Voice-over: Jelka van Houten | Sound studio: Soundsight | Motion graphics: Simon Scheiber - Trim Trab | Fotografie: Mark Blok | Mediabureau: ZIGT

www.veneta.com

www.prosperandbloom.agency

www.zigt.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.