Marketing Report
Psycho van Goldband voor Mauritshuis op 11 in top 100 nieuws

Psycho van Goldband voor Mauritshuis op 11 in top 100

Het nummer Psycho van Goldband voor het project Bekijk het Mauritshuis met je oren, ontwikkeld door Natwerk, staat op nummer 11 in de top 100 van Song van het jaar bij 3 voor 12. 

Alles valt mooi op zijn plek in het jaar dat het Mauritshuis 200 jaar bestaat, daar Goldband als Haagse band het eerste nummer van 2022 voor haar rekening nam en nu hoog scoort op de jaarlijkse top 100 lijst: op nummer 11 van de top 100 2022 van 3 voor 12 staat. 

Bekijk het Mauritshuis met je oren is een campagne ontwikkeld door Natwerk waarbij muzikanten een schilderij uit het Mauritshuis verwerken in een nummer. Goldband liet zich na een bezoek aan het Haagse museum inspireren door een eeuwenoud werk van Jan Brueghel de Oude en Hans Rottenhammer, het schilderij Christus in het voorgeborchte. Hierop is Christus te zien tussen angstige mensen, monsters, duivels en vuur. Volgens Karel, Milo en Boaz zit er hoop, genot en verdriet in het schilderij uit 1597 en heeft het een echte rock-opera vibe.

Boaz Kok van de Goldband: "Het zijn doodnormale mensen die daar (in het voorgeborchte) zitten maar ze hebben toch iets verkeerds gedaan waardoor ze de hemel niet in mogen. En ze hebben iets nét niet verkeerd genoeg gedaan, waardoor ze ook de hel niet in komen. Beetje psycho."

www.natwerk.nl

www.mauritshuis.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.