Marketing Report
RECMA: Initiative in één jaar met 20 procent gegroeid - nu top-3 mediabureau nieuws

RECMA: Initiative in één jaar met 20 procent gegroeid - nu top-3 mediabureau

De activiteit van mediabureau Initiative is in 2021 met 20 procent gegroeid ten opzichte van het jaar daarvoor. Door de groei heeft Initiative zijn intrede gedaan in de top 3 grootste mediabureaus van Nederland. Dit blijkt uit het onlangs gepubliceerde Media Agency Rankings-rapport van onderzoeksbureau RECMA.

De mediabureaus van GroupM domineerden de top 3 in 2020. In de nieuwe ranglijst heeft MediaCom zijn derde positie moeten afstaan aan Initiative.

Campagnes Rijksoverheid stevig fundament

Initiative bezit al enkele jaren het label Dominant, de hoogste nominatie in de Quality ranking bij RECMA. De nu derde positie in de kwantitatieve ranking van RECMA komt niet helemaal als een verrassing. Eva Hollander, Managing Director van Initiative Nederland: “We hebben vorig jaar prachtige, nieuwe merken mogen verwelkomen als klant; zowel uit ons netwerk als lokaal. De groei op bestaande klanten was ook aanzienlijk, waarbij natuurlijk de campagnes voor Rijksoverheid, met name de hoeveelheid Covidcampagnes in 2021, extra opvielen.”

Liever klanten boeien dan focus op groeien

De droom van Managing Director Eva Hollander is echter niet om het grootste mediabureau van Nederland te worden, maar de beste. Eva Hollander: “Initiative heeft een schat aan kennis van wat er gaande is in cultuur en daardoor weten wij heel goed hoe we de doelgroepen van onze klanten kunnen bereiken en raken. Wij challengen elkaar en onze klanten dagelijks om steeds een stapje verder te gaan. Door bijvoorbeeld met nieuwe, creatieve content oplossingen te komen. Daar willen wij in uitblinken. We zijn trots dat onafhankelijk onderzoek van RECMA bevestigt dat onze aanpak van waarde is.”

Kwantitatieve metric

De activiteit is een kwantitatieve metric van RECMA om mediabureaus te kunnen rangschikken bestaande uit media-inkoop voor traditionele en online media en diensten.

Initiative is onderdeel van Mediabrands. Mediabrands is de wereldwijde mediaholding waar alle mediabedrijven van Interpublic Group onder vallen. Het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 13.000 marketingexperts in dienst in meer dan 130 landen, die de volledige diversiteit van de mensheid vertegenwoordigen. Wij adviseren onze klanten hoe ze media en content op de best mogelijke manier kunnen gebruiken om hen te helpen hun marketing- en communicatiedoelstellingen te bereiken.

Full service media en consultancybureaus

In Nederland zijn dat full service media en consultancybureaus Initiative en UM, het digital marketingmerk Reprise en het full service social en contentmarketingbureau YUNE. Specialistische labels in Nederland zijn MAGNA (buying en planning), Matterkind (adressable specialisten), Orion (trading & capital), Rapport (OOH-specialisten), Mediabrands Marketing Sciences (data-, onderzoek- en tech specialisten) en ten slotte ontwikkelt Kinesso (voorheen bGenius) marketingtechnologie. Onze kantoren staan in Amsterdam en Groningen.

www.initiative.nl

emea.ipgmediabrands.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.