RTL Nederland: commercieel beleid Ad Alliance blijft voor 2023 gelijk bij overname Talpa Network

RTL Nederland: commercieel beleid Ad Alliance blijft voor 2023 gelijk bij overname Talpa Network

Het commercieel beleid van Ad Alliance blijft in 2023 gelijk, ook als er toestemming gegeven wordt voor de overname van Talpa Network door RTL Group. Dit heeft Ton Rozestraten, Chief Commercial Officer van RTL Nederland en CEO van Ad Alliance bekend gemaakt.

Volgens Ton Rozestraten zal indien er goedkeuring komt, per 2024 een aangepast commercieel beleid komen voor de te vormen entiteit. Tot die tijd is het daarbij volgens de topman van de grootste commerciële zenderexploitant van Nederland business as usual

Wel wordt een voorbehoud gemaakt van wijzigingen in het zenderportfolio. Ad Alliance verloopt zowel de reclamezendtijd van de zenders van RTL Nederland (inclusief Videoland) alsmedia zenders en aanbod van Walt Disney Company (inclusief ESPN), Paramount, Xite, We are Era, VodafoneZiggo (Ziggo Sport), online media van DPG Media en een deel van Warner Bros. Discovery. Of bij een doorgaan van de overname het gecombineerde bedrijf alle zenders mogen aanbieden is de vraag; net zoals het de vraag wordt of alle huidige zenders van beide zendergroepen blijven bestaan.

Ad Alliance maakt ook dit jaar - net als gebruikelijk is - in november zijn commercieel beleid en tarieven bekend voor het daarop volgende jaar.

Het is de verwachting dat de Autoriteit Consument & Markt in de komende weken uitsluitsel zal geven en met een oordeel zal komen over de voorgenomen overname van Talpa Network door RTL Group. RTL Group is voornemens om daarna Talpa Network bij RTL Nederland onder te brengen en Talpa Holding 30 procent van het kapitaal van het gefuseerde RTL Nederland te geven.

In Frankrijk is een soortgelijke fusie van Groupe TF1 en Groupe M6 door voor de betrokken onrealistische hoge eisen van de Franse mededingingsautoriteiten, afgeketst

www.adalliance.nl
www.rtlnederland.nl

www.rtl.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.