Rabobank en Lowlands lanceren Brasserie 2050

Rabobank en Lowlands lanceren Brasserie 2050

Met Brasserie 2050 is Lowlands dit jaar een horecaconcept rijker. Gerechten met toekomstbestendige ingrediënten, waaronder zeewierkaviaar, planktonboter en onkruid, moeten niet alleen de smaakpapillen van festivalgangers prikkelen, maar ook aanzetten tot denken. Het restaurant staat in het teken van het wereldvoedselvraagstuk. Hoe gaan we in 2050 bijna 10 miljard mensen van voldoende gezond en duurzaam geproduceerd voedsel voorzien? 

Een lokale versie van de Niçoise - Salade Biddinghuizen - siert onder andere de menukaart. Met CO2-neutrale eieren, croutons van aardappelschillenbrood en groenten van Boer Bouma, wiens akker aan het festivalterrein grenst. 

Maartje Nelissen, The Food Line-Up: "Ieder gerecht is gekoppeld aan een voedselvraagstuk, zoals biodiversiteit of zero waste. Een nauwkeurige CO2-meting berekent daarnaast de klimaatimpact ten opzichte van traditionele brasseriegerechten."

Duurzaamheid speelt ook op andere manieren een rol. De moderne boerenschuur met hightech vertical farms, die Brasserie 2050 huist, is volledig demontabel en herbruikbaar, tafels zijn gemaakt van gerecycled plastic en gft-afval wordt gecomposteerd.

Brasserie 2050 is geopend vanaf vrijdag 17 tot en met zondag 19 augustus 2018 en bevindt zich op het Lowlandsterrein, rechts naast de Heineken stage. Gasten kunnen dagelijks van 12:00 tot circa 02:30 uur aanschuiven, zonder reservering.

Brasserie 2050 is een initiatief van Lowlands en De Rabobank, in samenwerking met cateringbureau The Food Line-Up. Om de wereldbevolkingsgroei bij te benen, moet de voedselproductie met zo'n 60 procent omhoog en de ecologische impact ervan met 50 procent omlaag. De Rabobank het als haar opdracht om bij te dragen aan deze uitdaging. 

www.rabobank.nl
www.thefoodlineup.nl
www.lowlands.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.