Marketing Report
Retail Development Company en Audax sluiten principeakkoord

Retail Development Company en Audax sluiten principeakkoord

Mediaconcern Audax kondigt een vergaande samenwerking met Retail Development Company aan. RDC is eigenaar van de franchiseformule The Read Shop (Express) en de inkoopcombinaties Plantage, Vivánt en Tabaronde. Bij RDC zijn ongeveer 600 winkels aangesloten. Audax is de moederorganisatie van AKO, die 100 winkels heeft. De retailformules van beide organisaties worden samengebracht onder Audax Retail. De zusterorganisatie van RDC, groothandelsorganisatie FOOX, blijft zich focussen op haar rol als groothandel en onderzoekt hoe zij nauwer kan gaan samenwerken met Audax op het vlak van logistiek en distributie. Het is het streven dat Audax Retail in haar nieuwe vorm nog dit jaar concreet vorm krijgt.

Jos Boot, bestuurder van RDC: “AKO en The Read Shop sluiten in het Nederlandse retaillandschap naadloos op elkaar aan. We zijn met Audax Retail straks vertegenwoordigd op stations, luchthavens en in de steden en dorpen. Ook maken we samen optimaal gebruik van het fijnmazige groothandelsnetwerk van FOOX, waarbij we de goederenstromen waar mogelijk bundelen in één bestelbus of vrachtauto.”

Hubert de Leeuw, CEO van Audax Groep: “Deze samenwerking past volledig bij onze strategie om diensten en portfolio te innoveren, met duurzame verdienmodellen als uitgangspunt.”

Casper de Nooijer, COO van Audax Groep en verantwoordelijk voor Audax Retail: “Dit is een goede next step om de toekomst van Audax Retail te bestendigen en zelfs een extra impuls te geven. Wij zien veel kansen in de markt en zijn continu bezig die te benutten.”

www.audax.nl
www.rdcgroup.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.