Marketing Report
Robot Kittens ontwikkelt videodating-app Vidate

Robot Kittens ontwikkelt videodating-app Vidate

Creative tech-agency Robot Kittens heeft de datingapp Vidate ontwikkeld. Anders dan andere datingapps kunnen gebruikers alleen video’s (zonder filters) van zichzelf uploaden. Ook krijgen de gebruikers vragen op basis van hun interesses, die zij tijdens een 30-minuten videodate aan elkaar beantwoorden om het gesprek op gang te houden. Hierdoor hebben de vrijgezellen direct een echte indruk van hun potentiële date, met de gedachte: omdat je in het echt veel leuker bent.  De app is inmiddels beschikbaar via de Apple App-store en Google Play.

Janet van Zelderen, Founder Vidate: “De meeste datingapps staan vol bewerkte foto’s en een date regelen duurt een eeuwigheid. Gemiddeld kost het je 38 uur swipen en chatten. Dat kan effectiever, dacht ik. Met de gratis Vidate-app maken gebruikers een profielfilmpje aan van maximaal 20 seconden. Deze kan alleen in de app zelf, zonder filter, opgenomen worden. Vervolgens communiceren matches via een korte videodate. Niet urenlang chatten, maar elkaar meteen leren kennen. Dan weet je precies waar je aan toe bent. De eerste Vidate duurt 5 minuten en de tweede Vidate duurt 30 minuten. Wij zorgen voor de gespreksonderwerpen.”Tijmen Mulder, co-founder Robot Kittens: “Wij hebben een gebruiksvriendelijke app gemaakt, in een kleurrijke omgeving en met speelse videofeatures. We merken vaak dat start-ups in deze fase toch concessies doen op het gebied van design en UX. Dus dit tot in de puntjes uitwerken stond hoog op onze prioriteitenlijst. Gebruikers kunnen een promotiefilmpje maken van minimaal vijf tot maximaal 20 seconden. Als ze elkaar liken krijgen ze een videodate van vijf minuten. Als ze elkaar leuk vinden kunnen ze een tweede Vidate van 30 minuten aanvragen, waarin ze 30 vragen krijgen die ze kunnen beantwoorden. Zijn ze nog niet uitgekletst, dan krijgen ze elkaars telefoonnummer. Voor deze app maken we gebruik van Unity voor grafische fideliteit en een serverless backend om te zorgen dat het ook bij veel gebruikers een soepele ervaring blijft.” 

Credits:

Klant: Vidate | Verantwoordelijken bij klant: Janet van Zelderen | Bureau: Robot Kittens | Account: Tijmen Mulder en Didi van Doggenaar | Producers: Tijmen Mulder | Strategie & creatie: Robot Kittens & Whello | Design: Koen Koopman | Techniek: Tijmen Mulder, Jenny Sun, Kaj Ginus

www.vidate.app
www.robotkittens.nl

Abonneer je op onze nieuwsbrief