Marketing Report
Roorda komt na 10 jaar opnieuw met een campagne voor licht op de fiets

Roorda komt na 10 jaar opnieuw met een campagne voor licht op de fiets

Roorda heeft voor het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat opnieuw een campagne ontwikkeld met als doel fietsers te motiveren hun fietsverlichting aan te zetten. In 2009 ontwikkelde Roorda met het toenmalige ministerie van Verkeer en Waterstaat de campagne Ik val op waarin fietsers gemotiveerd werden om hun licht aan te zetten.  De huidige campagne heet AAN in het donker

Joeri Jansen, creatief directeur Roorda Reclamebureau:  "Het concept is helder, krachtig en energiek. AAN is een woord dat dat past binnen de belevingswereld van jongeren. AAN gaat over ergens voor gaan, er zin in hebben. En dat komt allemaal samen in een krachtige uitgeklede grafische vormgeving.”

Vanaf zaterdag 25 en zondag 26 oktober 2020, het weekend dat de wintertijd in gaat, zullen de kleurrijke uitingen zichtbaar zijn in het straatbeeld. Roorda ontwikkelde naast outdoor uitingen ook social video’s, banners, radiocommericals, infographics, POS materiaal én een poster generator waarmee gemeentes gepersonaliseerde posters kunnen maken. Bijvoorbeeld AAN in Zwolle, AAN in Alphen aan den Rijn, AAN in Ede. Alle materialen zijn onderdeel van een toolkit omdat de campagne verspreid wordt via gemeentes en partners (waaronder provincies, VVN, TeamAlert, ANWB, , Fietsersbond, Politie, regionale organen verkeersveiligheid (ROV), RAI Vereniging en Bovag).

Niet alleen de fietsverlichting campagne heeft een update gekregen ook de welbekende Daar kun je mee THUIS komen vormgeving is vernieuwd. De deurmat in gele balk waar alle veilig verkeer campagnes mee worden afgesloten, is grafisch en inhoudelijk onder handen genomen. De regel is  teruggebracht tot de essentie kom veilig thuis en is vormgegeven in de typografie en iconografie bekend van de verkeersborden langs de Nederlandse snelwegen. Ook in de BOB, Mono en ander veilig verkeer campagnes zal vanaf nu deze nieuwe vormgeving worden toegepast.

Credits:

Opdrachtgever: Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat | Verantwoordelijk bij klant: Karin van de Meeberg en Wendy Engelberts |   Creatie: Tom Klaver, Sebastiaan Witteveen en Joeri Jansen | Strategie: Floor Busch | Design: Jorn Slotboom, Kevin Scheffers en Jacqueline Krijnen | Account: Marleen Delisse en Oriane Pam | Muziek: Sound Circus | Mediabureau: Initiative

www.roorda.nl
www.rijksoverheid.nl


Abonneer je op onze nieuwsbrief