Marketing Report
Roorda zet Rosario Mussendijk (Sor) en Tabitha Foen-A-Foe in voor VWS-campagne gevoelens

Roorda zet Rosario Mussendijk (Sor) en Tabitha Foen-A-Foe in voor VWS-campagne gevoelens

Sor (Rosario Mussendijk) en Tabitha Foen-A-Foe hebben de videoclip voor het nummer Het is oké gelanceerd. Met het nummer willen ze jongeren het vertrouwen geven om te praten als ze zich bijvoorbeeld somber of gestrest voelen. De videoclip is onderdeel van een campagne die Roorda Reclamebureau ontwikkelde in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

De meerjarencampagne Hey, het is oké is een initiatief van het ministerie van VWS en is ontwikkeld in samenwerking met MIND, MIND Us en Young Impact. De campagne en videoclip moetenzichtbaar maken dat iedereen zich weleens niet oké voelt door stress, somberheid, onzekerheid of faalangst. In de online video’s geven ervaringsdeskundigen tips hoe je hiermee om kan gaan, onder andere door je ervaringen te delen. Roorda bracht samen met het label Noah’s Ark de artiesten Rosario Mussendijk (Sor), Tabitha Foen-A-Foe en producer Twan van Steenhoven (Big2) bij elkaar om deze boodschap te vertalen naar muziek. Het nummer is te streamen op Spotify, Apple Music en andere platforms. De campagne is onder andere te zien op sociale media en op scholen.

Perfecte plaatje

Als iedereen om je heen alleen een perfect plaatje laat zien, kan het voelen alsof je de enige bent die zich weleens gestrest of somber voelt. Om jongeren te laten zien dat iedereen zich weleens niet oké voelt en hen te stimuleren om te praten over hoe ze zich werkelijk voelen, maakten Rosario Mussendijk (Sor), Tabitha Foen-A-Foe het nummer Het is oké. Ook zij voelen zich weleens niet oké en kunnen meepraten over prestatiedruk.

Rosario Mussendijk: “Ik voel altijd de druk om mezelf te overtreffen en steeds nieuwe muziek te maken. Maar op een gegeven moment heb je al zo veel gemaakt dat dit een steeds grotere uitdaging wordt. En dat geeft me best wel stress. Ik wil jongeren stimuleren te praten over hun gevoel. Anders ga je alles opkroppen, en wordt het alleen maar erger.”

Tabitha Foen-A-Foe: “Ik ervaar vaak druk voor een show omdat ik altijd het beste van mezelf verwacht. Ik merk dat ik dan erg prikkelbaar ben en soms ook wel onzeker. Door er met mijn omgeving over te praten word ik weer rustig. Zij herinneren me er dan aan dat ik liever mag zijn voor mezelf en trots mag zijn op hoe ver ik ben gekomen. Ik wil jongeren het vertrouwen geven dat perfect zijn niet bestaat en dat het oké is om je te voelen zoals je je voelt”.

Preventie

1 op de 3 jongeren heeft mentale klachten. Zo blijkt uit het Gezondheidsonderzoek COVID-19 (2022) van het RIVM. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om klachten, zoals angst, depressieve gevoelens, stress, eenzaamheid en slaapproblemen. Om de kans te verkleinen dat beginnende mentale klachten erger worden, is het belangrijk dat jongeren open zijn over hoe ze zich voelen. Dat is voor een grote groep jongeren nog niet vanzelfsprekend. Het perfecte leven lijkt de norm.

Prestatiedruk

Maarten van Ooijen (ChristenUnie), staatssecretaris van het ministerie Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS): “We moeten te veel van onszelf. Ruim de helft van de studenten ervaart prestatiedruk. Onder andere deze prestatiedruk zorgt bij veel jongeren voor mentale problemen. Het is belangrijk om te praten met iemand die je vertrouwt als je je niet oké voelt. Zoals een vriend, je ouders of docent. Dat lucht op.”

Conny Helder (VVD), minister van VWS: “75 procent van de psychische klachten ontstaat voor je 25e. Als jongeren eerder praten met iemand uit hun omgeving of bijvoorbeeld laagdrempelige digitale hulp krijgen bij beginnende mentale klachten, kunnen we voorkomen dat hun problemen erger worden”.

Credits

Verantwoordelijk bij opdrachtgever: Jeannette Cantrijn – van Roomen (VWS), Simone van Straalen (DPC) en Renske van Hartevelt (DPC) | Bureau: Roorda Reclamebureau | Strategie: Floor Busch (Roorda) en Nina Meijer (Tabula rasa) | Creatie: Joeri Jansen, Tom Zwart en Anne van Andel | Account: Hans Bauman, Anne van der Meulen en Riska Arends | Design: Jorn Slotboom | Artiesten: Rosario Mussendijk (Sor) en Tabitha Foen-A-Foe | Producer: Twan van Steenhoven (Big2) | Begeleiding & projectmanagent: Shari Hubeek, Jesse van Leeuwen en Kenneth Henn (Noah’s Ark) | Regisseur: Souf Kinani (Het Buro) | DOP: Lenny Lu | Edit: Demi Wesselo | VFX: Sem Leuven | Grading: Wietse van Bezooijen | Overige betrokken bureaus: Initiative, HvdM, SoMention en Mr. & Ms Oasis, MIND Us, Soundcircus, Kaaps Amsterdam

www.roorda.nl

www.rijksoverheid.nl

Lees ook:

Roorda en de Belastingdienst bieden hulp met aangiftecampagne

06-03-2024 | 07:00:00
Met deze campagne motiveert de Belastingdienst jongvolwassenen om er ook even voor te gaan zitten

Roorda lanceert platform mijnStijliD voor Milieu Centraal

04-03-2024 | 11:40:00
Met de gratis online training Mijn Stijl iD leer je bewust kiezen voor kleding die past bij jou

Roorda en Gemeente Den Haag winnen Nudge van het Jaar 2023

14-02-2024 | 12:12:00
Roorda Reclamebureau ontwikkelde samen met Tabula Rasa een campagne om te hard rijden in de stad Den Haag te verminderen

Roorda ontwikkelt AI-campagne Oikocredit

15-11-2023 | 07:42:00
Met deze campagne worden de ongelijke kansen die ondernemers in Afrika, Azië en Latijns-Amerika ervaren aangekaart

Roorda ontwikkelt landelijke campagne voor Milieu Centraal

01-09-2023 | 10:04:00
Roorda ontwikkelde een campagne voor Milieu Centraal met Martien en Maxime Meiland in de hoofdrol om Nederlanders te motiveren zelf hun dak of vloer te isoleren
 

Uitgelicht





Abonneer je op onze nieuwsbrief.