Marketing Report
Roorda zet Rosario Mussendijk (Sor) en Tabitha Foen-A-Foe in voor VWS-campagne gevoelens nieuws

Roorda zet Rosario Mussendijk (Sor) en Tabitha Foen-A-Foe in voor VWS-campagne gevoelens

Sor (Rosario Mussendijk) en Tabitha Foen-A-Foe hebben de videoclip voor het nummer Het is oké gelanceerd. Met het nummer willen ze jongeren het vertrouwen geven om te praten als ze zich bijvoorbeeld somber of gestrest voelen. De videoclip is onderdeel van een campagne die Roorda Reclamebureau ontwikkelde in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

De meerjarencampagne Hey, het is oké is een initiatief van het ministerie van VWS en is ontwikkeld in samenwerking met MIND, MIND Us en Young Impact. De campagne en videoclip moetenzichtbaar maken dat iedereen zich weleens niet oké voelt door stress, somberheid, onzekerheid of faalangst. In de online video’s geven ervaringsdeskundigen tips hoe je hiermee om kan gaan, onder andere door je ervaringen te delen. Roorda bracht samen met het label Noah’s Ark de artiesten Rosario Mussendijk (Sor), Tabitha Foen-A-Foe en producer Twan van Steenhoven (Big2) bij elkaar om deze boodschap te vertalen naar muziek. Het nummer is te streamen op Spotify, Apple Music en andere platforms. De campagne is onder andere te zien op sociale media en op scholen.

Perfecte plaatje

Als iedereen om je heen alleen een perfect plaatje laat zien, kan het voelen alsof je de enige bent die zich weleens gestrest of somber voelt. Om jongeren te laten zien dat iedereen zich weleens niet oké voelt en hen te stimuleren om te praten over hoe ze zich werkelijk voelen, maakten Rosario Mussendijk (Sor), Tabitha Foen-A-Foe het nummer Het is oké. Ook zij voelen zich weleens niet oké en kunnen meepraten over prestatiedruk.

Rosario Mussendijk: “Ik voel altijd de druk om mezelf te overtreffen en steeds nieuwe muziek te maken. Maar op een gegeven moment heb je al zo veel gemaakt dat dit een steeds grotere uitdaging wordt. En dat geeft me best wel stress. Ik wil jongeren stimuleren te praten over hun gevoel. Anders ga je alles opkroppen, en wordt het alleen maar erger.”

Tabitha Foen-A-Foe: “Ik ervaar vaak druk voor een show omdat ik altijd het beste van mezelf verwacht. Ik merk dat ik dan erg prikkelbaar ben en soms ook wel onzeker. Door er met mijn omgeving over te praten word ik weer rustig. Zij herinneren me er dan aan dat ik liever mag zijn voor mezelf en trots mag zijn op hoe ver ik ben gekomen. Ik wil jongeren het vertrouwen geven dat perfect zijn niet bestaat en dat het oké is om je te voelen zoals je je voelt”.

Preventie

1 op de 3 jongeren heeft mentale klachten. Zo blijkt uit het Gezondheidsonderzoek COVID-19 (2022) van het RIVM. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om klachten, zoals angst, depressieve gevoelens, stress, eenzaamheid en slaapproblemen. Om de kans te verkleinen dat beginnende mentale klachten erger worden, is het belangrijk dat jongeren open zijn over hoe ze zich voelen. Dat is voor een grote groep jongeren nog niet vanzelfsprekend. Het perfecte leven lijkt de norm.

Prestatiedruk

Maarten van Ooijen (ChristenUnie), staatssecretaris van het ministerie Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS): “We moeten te veel van onszelf. Ruim de helft van de studenten ervaart prestatiedruk. Onder andere deze prestatiedruk zorgt bij veel jongeren voor mentale problemen. Het is belangrijk om te praten met iemand die je vertrouwt als je je niet oké voelt. Zoals een vriend, je ouders of docent. Dat lucht op.”

Conny Helder (VVD), minister van VWS: “75 procent van de psychische klachten ontstaat voor je 25e. Als jongeren eerder praten met iemand uit hun omgeving of bijvoorbeeld laagdrempelige digitale hulp krijgen bij beginnende mentale klachten, kunnen we voorkomen dat hun problemen erger worden”.

Credits

Verantwoordelijk bij opdrachtgever: Jeannette Cantrijn – van Roomen (VWS), Simone van Straalen (DPC) en Renske van Hartevelt (DPC) | Bureau: Roorda Reclamebureau | Strategie: Floor Busch (Roorda) en Nina Meijer (Tabula rasa) | Creatie: Joeri Jansen, Tom Zwart en Anne van Andel | Account: Hans Bauman, Anne van der Meulen en Riska Arends | Design: Jorn Slotboom | Artiesten: Rosario Mussendijk (Sor) en Tabitha Foen-A-Foe | Producer: Twan van Steenhoven (Big2) | Begeleiding & projectmanagent: Shari Hubeek, Jesse van Leeuwen en Kenneth Henn (Noah’s Ark) | Regisseur: Souf Kinani (Het Buro) | DOP: Lenny Lu | Edit: Demi Wesselo | VFX: Sem Leuven | Grading: Wietse van Bezooijen | Overige betrokken bureaus: Initiative, HvdM, SoMention en Mr. & Ms Oasis, MIND Us, Soundcircus, Kaaps Amsterdam

www.roorda.nl

www.rijksoverheid.nl

Lees ook:

Roorda ontwikkelt landelijke campagne voor Milieu Centraal

01-09-2023 | 10:04:00
Roorda ontwikkelde een campagne voor Milieu Centraal met Martien en Maxime Meiland in de hoofdrol om Nederlanders te motiveren zelf hun dak of vloer te isoleren

Roorda en Tabula Rasa ontwikkelen campagne Supporter van Schoon

15-06-2023 | 13:06:00
Roorda Reclamebureau en Tabula Rasa ontwikkelden de strategie, identiteit en campagne voor Supporter van Schoon

Roorda zet bussen en pop-up locaties in tegen HPV

03-06-2023 | 15:54:00
Haal zo snel mogelijk de eerste prik tegen het Humaan papillomavirus (HPV). Dat is de boodschap van de Mis ‘m niet campagne die van start is gegaan. Roorda Reclamebureau ontwikkelde de campagne waarin onder andere mobiele vaccinatielocaties door het land trekken

Roorda ontwikkelt campagne RIVM over HPV-vaccinatie jongeren

19-01-2023 | 11:09:00
Roorda Reclamebureau ontwikkelde een voorlichtingscampagne voor het RIVM om jongvolwassenen een geïnformeerde keuze over de HPV-vaccinatie te laten maken

Rijksoverheid en Roorda: samen verder tegen corona

17-10-2022 | 00:15:00
Na 2,5 jaar coronacommunicatie, onder de Alleen Samen-vlag, is het tijd voor een andere toon en stijl. Het weer top of mind maken van die basisadviezen: dat is het doel van een campagne van Roorda Reclamebureau in opdracht van Ministerie van VWS
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.