Marketing Report
SPAR komt met SPAR City Small

SPAR komt met SPAR City Small

SPAR komt met een kleine winkelformule onder de naam SPAR City Small. Dit concept zal met 80 vierkante meter op locaties met veel voorbijgangers worden ingezet. In Utrecht zal op 12 juni 2020 aan de Bakkerstraat het eerste filiaal worden geopend.

In de optiek van SPAR wonen en werken met name millennials in binnensteden en kiezen ze hun eetmomenten wanneer ze daar behoefte aan hebben. Daarbij stelt SPAR dat er steeds vaker zes eetmomenten per dag bestaan in plaats van de traditionele drie. Daarbij gaat het om een levensritme waarbij er een kleine maaltijd genuttigd wordt om 17:00 uur en na het sporten nog eentje maaltijd om 20:00 uur. 

Het assortiment sluit aan op het ritme van de consument. Het is gericht op direct consumeren of alleen nog even opwarmen. Vooraan in de winkel is het Ultra Lekker-assortiment gepresenteerd. Dit assortiment bestrijkt de verschillende eetmomenten gedurende de dag, van ontbijt tot maaltijd inclusief de snack tussendoor. Zo verkoopt het concept ontbijtyoghurt, verse sushi, verschillende salades, ultra lekkere maaltijden maar ook Hotboxen. Hotboxen zijn warme maaltijden tussen de 250 en 270 gram om tussendoor te eten voor of na het sporten.

John van der Ent, algemeen directeur SPAR Nederland: "Met SPAR city small laten we zien dat we ook op een kleiner aantal vierkante winkelmeters een mooie convenience propositie kunnen voeren. In de eetbehoefte van de consument wordt de behoefte aan gemak alleen maar groter. Het moet verser, ultravers, vernieuwender, verrassender en vooral: gemak, gemak, gemak, bij voorkeur snel. Gemak verdwijnt niet in tijden van corona, maar zal wel om herijking op vele fronten vragen binnen het food- en retaillandschap. Een reis waar we alle vertrouwen in hebben. SPAR richt zijn pijlen met deze winkel op een snelle uitbreiding: een SPAR gemakswinkel op iedere hoek van de straat in de grote binnensteden van Nederland."

www.spar.nl

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.