SPAR sluit meerjarig partnership met Atletiekunie

SPAR sluit meerjarig partnership met Atletiekunie

Supermarktketen SPAR wil via de samenwerking met de Atletiekunie in de volle breedte bijdragen aan de missie om Nederland in beweging te brengen.  De partijen sluiten een meerjarige samenwerking om samen richting de Olympische Spelen in Parijs te werken.

De verbintenis is per 1 februari van kracht. SPAR zal tijdens de NK Indoor in het weekend van 12 en 13 februari voor het eerst als partner zichtbaar zijn. Het bedrijf pakt door met een samenwerking die wordt uitgerold over alle geledingen van de sportbond. Van het in beweging brengen van klanten tot het promoten van de atletieksport onder de jeugd en van de SPAR-mini winkel bij atletiekevents tot het inspireren van heel Nederland samen met topsporters.

Op Europees niveau sponsorde SPAR 76 atletiekevenementen sinds de verbintenis met European Athletics in 1996. Bovendien is SPAR in Nederland al enkele jaren betrokken bij de Nederlandse Kampioenschappen atletiek en de Urban Athletics Series. Een initiatief van de Atletiekunie om Nederlandse stadscentra kennis te laten maken met de veelzijdigheid van de atletieksport, verenigingen te promoten en mensen in beweging te brengen.

Kracht van atletieksport

John van der Ent, CEO van SPAR Nederland, blikt vooruit op de samenwerking: “Met het 90-jarig jubileum op komst maakt SPAR zich op voor een bijzonder jaar. Als echt Nederlands merk is het extra mooi ons te identificeren met de successen in de Nederlandse topatletiek op dit moment. Net zoals de Atletiekunie gaan we mee in de tijd en geloven we in de kracht van bewegen. We hebben in coronatijd geleerd dat gezond zijn belangrijker is dan ooit. Met onze producten proberen we de levens van mensen niet alleen gemakkelijker maar ook gezonder te maken. Een samenwerking met de atletieksport is de belichaming van gezond eten en goed bewegen. Samen met de Atletiekunie kunnen we op het vlak van gezondheid ongetwijfeld iets voor elke Nederlander betekenen.”

Langdurige impact

Pieke de Zwart, algemeen directeur van de Atletiekunie: “De Atletiekunie betrekt partners die daad bij het woord voegen en waarde toevoegen aan de sport. In dat rijtje hoort SPAR zeker thuis. Van ons sportpromotieprogramma bij de jeugd Ren.Spring.Gooi tot topsport; dit partnership gaat alle vlakken raken. Bovendien maken we ons op voor een meerjarige samenwerking waardoor we samen langdurige impact zullen hebben.”

De samenwerking kwam mede tot stand door de begeleiding van Touché Sportmarketing.

www.spar.nl
www.atletiekunie.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.