Marketing Report
STRATO gaat klimaatneutraal verder nieuws

STRATO gaat klimaatneutraal verder

Hostingbedrijf STRATO had al energie-efficiënte datacenters die op groene stroom draaien. Vanaf nu compenseert STRATO bovendien de resterende CO2-voetafdruk compleet via twee projecten. Daardoor is het bedrijf per direct volledig klimaatneutraal

De CO2-voetafdruk van STRATO wordt berekend en gecompenseerd volgens internationaal erkende normen. De compensatie verloopt via een samenwerking met South Pole, een leverancier van oplossingen voor klimaatbescherming. Alle directe en indirecte emissies zijn in de berekeningen meegenomen. Daartoe behoren verwarmings- en elektriciteitskosten, bedrijfsauto’s en zakenreizen, maar ook de productie en levering van hardware voor de datacenters en kantoren. Zelfs de CO2-uitstoot die voortvloeit uit het gebruik van STRATO producten door klanten wordt gecompenseerd.

Compensatie via projecten

Om de CO2-compensatie uit te voeren, steunt STRATO twee projecten. Het eerste project is het herstel van het Königsmoor-veengebied in Sleeswijk-Holstein. Veen vormt een effectief CO2-reservoir en is belangrijk voor de lokale grondwaterspiegel, het plaatselijke klimaat en talrijke bedreigde diersoorten. Het tweede project is de bouw van windturbines in Prony, Nieuw-Caledonië. Daardoor zijn veel minder fossiele brandstoffen nodig om lokaal elektriciteit op te wekken. Beide projecten dragen bij aan de bescherming van het milieu en het klimaat, maar bieden ook andere voordelen, zoals meer werkgelegenheid en de overdracht van technologische kennis naar economisch zwakke regio's.

De webhoster heeft daarnaast toegezegd zijn CO2-uitstoot in de komende drie jaar met ten minste twaalf procent te verminderen.

Claudia Frese, CEO van STRATO:  "De klimaatcrisis is een van de grootste uitdagingen van onze tijd en vereist de inzet van alle mensen en bedrijven. STRATO neemt deze verantwoordelijkheid op zich en compenseert zijn CO2-voetafdruk niet slechts gedeeltelijk, maar volledig. In de komende jaren verminderen we bovendien onze CO2-uitstoot. Het is immers nog altijd beter om CO2-emissies te vermijden dan ze achteraf te compenseren."

www.strato.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.