Marketing Report
Samenwerking Megawatt Digital en The Athlete’s Foot werpt vruchten af

Samenwerking Megawatt Digital en The Athlete’s Foot werpt vruchten af

Met een back to school-campagne voor sneakerformule The Athlete’s Foot is Megawatt Digital het schooljaar succesvol gestart. Het bureau werkte voor deze onlinecampagne samen met de illustrator/kunstenaar Rik Stabel.

In plaats van de welbekende kreet back to school kreeg de campagne als tagline FRESH 2 SCHOOL mee. Het beeld van de campagne, gericht op jongeren tussen 15 en 25 jaar, is fris met een duidelijke handtekening van Rik Stabel. De kenmerkende skeletten en geraamtes kwamen in verschillende uitingen terug.

Leon Geboers, Digital Marketeer bij Megawatt Digital: "Wij hebben bewust gekozen voor een samenwerking met Rik. Niemand die deze doelgroep beter kan aanspreken dan hij. Zijn toffe creaties spatten van het scherm af."

Customized Nike Air Force 1

De handtekening van de Eindhovense kunstenaar is niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk zichtbaar. Deelnemers aan de campagne konden gesigneerde posters winnen en maakten daarnaast kans op een paar unieke customized Nike Air Force 1-sneakers en één van drie unieke tassen.

Van online naar offline

De door Megawatt Digital ontwikkelde campagne is uitgerold via social media (Instagram en Facebook), verschillende digitale nieuwsbrieven en in de 50 winkels van The Athlete’s Foot.

Leon Geboers: "We hebben een vette campagne neergezet die positief is ontvangen door de doelgroep. En beter nog: we hebben volop traffic kunnen genereren naar de winkels, de website en webshop van The Athlete’s Foot."

Sasha Koelewijn, marketingcoördinator bij The Athlete’s Foot: "De campagne is heel goed ontvangen. Zowel binnen onze organisatie als bij de franchisenemers en onze klanten. Leon en zijn team hebben goed nagedacht over wat past bij onze doelgroep. Ze zijn vervolgens met een concept gekomen dat perfect aansluit op onze wensen. Het betekende voor ons wel dat wij even uit onze comfortzone moesten stappen, maar daar hebben we geen moment spijt van gehad."

www.theathletesfoot.nl/fresh2school
www.megawatt.agency

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.