Marketing Report
Samsung challenget met Create #withGalaxy-campagne ontwikkeld door Cheil Amsterdam

Samsung challenget met Create #withGalaxy-campagne ontwikkeld door Cheil Amsterdam

Samsung lanceert de 360-gradencampagne Create #withGalaxy, waarmee iedereen met een Galaxy-smartphone wordt uitgedaagd om creators te worden. De campagne is 100 procent gefilmd en gefotografeerd met Galaxy-devices

Thijs de Boer, executive creative director Cheil Amsterdam: “Vanuit de Do What You Can’t-filosofie inspireert, challenget en leert Samsung hoe je zelf content kunt maken waarvan je altijd dacht: ‘dat kan ik niet’. Onzin. Met een paar alledaagse voorwerpen, een beetje creativiteit en een Galaxy smartphone maakt iedereen de mooiste beelden. Ook jij.”

Gerben van Walt Meijer, marketingmanager Mobile van Samsung Benelux: “De camera’s van Galaxy-smartphones komen vaak als beste uit de test. Het is ook ongelofelijk wat daar allemaal mee kan. Toch blijkt dat het grootste gedeelte van de functionaliteiten van de nieuwste smartphones niet wordt gebruikt. Als bewijs van wat de mogelijkheden zijn, hebben we de hele campagne geschoten met de Galaxy S10, S10+ en Note10.”  

Samsung gaat de eerste weken inspireren en triggers met een digital en social campagne, TVC, bioscoop en DOOH en dan begin december uitdagen via de bekende creators en hun social-kanalen. Deze social challenges en de #withGalaxy-creaties die daaruit volgen, verschijnen naast social ook op een online platform: withGalaxy.nl Samen met tutorials waarin de creators uitleggen hoe je dit zelf kunt maken.

Ook in retail worden Galaxy bezitters aangespoord om Galaxy-creators te worden. Zoals met een speciale booth in de Samsung Experience Store, waar de tvc-scene van Nienke Plas kan worden nagemaakt.

Naast Nederland wordt de #withGalaxy campagne en het platform ook uitgerold in België.

www.cheil.nl    
www.samsung.com

 

 

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.