Marketing Report
[Screenforce] De 5 belangrijkste marketingtrends voor 2023 nieuws

[Screenforce] De 5 belangrijkste marketingtrends voor 2023

Warc, het internationale instituut voor marketing intelligence, heeft voor de twaalfde keer de Marketer’s Toolkit gepubliceerd. Met deze Insights kunnen marketeers hun plannen voor het nieuwe jaar optimaliseren. Screenforce heeft de vijf trends voor je samengevat.

De vijf belangrijke trends voor 2023 volgens Warc:

  1. Marketing in een kosten-voor-dagelijkse-leven-crisis
  2. De rekening voor big tech
  3. Het tijdperk van de bubble up-cultuur
  4. De clash tussen vraag, bezorging en disruptie
  5. Prijs versus planeet, een valse tegenstelling

Marketing in een kosten-voor-dagelijkse-leven-crisis

De huidige macro-economische omstandigheden zorgen ervoor dat consumenten extra prijsgevoelig zijn. Marketeers moeten oplossingen verzinnen om hun brand equity hoog te houden en hun marktaandeel te doen stijgen in deze moeilijke economische situatie. Er zijn wel verschillen tussen landen. Een analyse maakt duidelijk dat deze aspecten belangrijker wereldwijd zijn dan in Amerika waar men zich meer zorgen maakt over media- en bereik-fragmentatie.

De rekening voor big tech

Veranderingen in de vraag van de consument, nieuwe concurrentie en het vervagen van productcategorieën zorgen er allemaal voor dat de opmars van de Global Technologie leiders voor het eerst geremd wordt. De Global Technologie leiders moeten vanwege deze drie factoren die hun opmars remmen nieuwe strategieën voor 2023 ontwikkelen.

Het tijdperk van de bubble up-cultuur

Technologische en maatschappelijke trends hebben de traditionele doelgroep segmenten uiteen gesplitst in verschillende ideologische en op interesse gebaseerde communities. Voor effectieve marketing zullen marketeers zich daardoor steeds vaker moeten richten op deze deelsegmenten. Elke community vergt een op maat gemaakte aanpak van adverteerders.

De clash tussen vraag, bezorging en disruptie

Oorlog, klimaatverandering en inflatie zorgen voor een nooit eerder geziene disruptie van de wereldwijde aanvoerketen. Deze factoren zorgen ervoor dat zowel de productie van goederen als het op tijd bezorgen hiervan steeds moeilijker wordt. Consistente bevoorrading en betrouwbare levering zullen het grote verschil gaan uitmaken in 2023, zowel in bedrijfsvoering als in communicatie.

Prijs versus planeet, een valse tegenstelling

Marketeers moeten een balans vinden tussen duurzaamheid initiatieven en de gestegen prijssensitiviteit van consumenten in het huidige economische klimaat. Beide aspecten zijn belangrijk bij aankoopbeslissingen en spelen een onafhankelijke rol. Adverteerders moeten uitleggen aan de consument dat niet alle duurzame producten extra duur hoeven te zijn. Goedkope producten kunnen ook duurzaam zijn en duurdere producten kunnen soms slecht voor het milieu.

Het volledige artikel vind je op de site van Screenforce

www.screenforce.nl

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.