Marketing Report
Selmore Creative Agency gaat Videoland-merk uitbouwen voor RTL Nederland

Selmore Creative Agency gaat Videoland-merk uitbouwen voor RTL Nederland

RTL Nederland heeft Selmore Creative Agency verkozen als reclamebureau om het merk Videoland uit te bouwen. Het werk voor Videoland startte bij Selmore in juli 2022. De bedoeling en intentie is dat Selmore de komende  jaren voor Videoland het merk opvallender, krachtiger en onderscheiener zal laten worden.

Tom Stoffels
, Head of Account bij Selmore: “Een aanpak zonder pitch past helemaal bij het merk. Videoland pioniert, verlegt grenzen en zoekt zo ook een bureaupartner. Uiteindelijk draait het vooral om de goede klik en die was er meteen. Het is een mooi merk in een markt die door het dak gaat momenteel. We zijn supertrots dat we daaraan mogen meebouwen.”

Videoland is de op één na grootste streamingdienst van Nederland (na Netflix), waarbij zowel RTL Nederland als eigenaar RTL Group (onderdeel van Bertelsmann) de ambitie hebben om Videoland fors te laten groeien om winstgevend te worden en investeert daarbij fors in Nederlandse content. 

Sjors van Drie, Brand Marketing Manager van Videoland bij RTL Nederland: “Samen met Selmore zetten we in op de volgende stap voor het merk Videoland. Naast de klik, de nuchterheid en het feit dat Selmore Nederlanders goed begrijpt, spreekt de Guiding Idea filosofie ons erg aan. Het past bij de uitdaging die we hebben. We waren op zoek naar een sturend principe dat alle disciplines bij elkaar brengt. Dat idee hebben we nu ontwikkeld en gaan we de komende jaren uitrollen.”

Het nieuwe Guiding Idea voor Videoland is inmiddels ontwikkeld en wordt intern uitgerold. De eerste campagne ziet in maart/april van 2023 daglicht. Afgelopen jaar introduceerde Videoland overigens een gewijzigd logo waarbij de dienst zichzelf Videoland by RTL noemt.

www.selmore.nl
www.videoland.com
www.rtlnederland.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.