Serge-Henri Valcke blikt in podcast terug op In De Vlaamsche Pot

Serge-Henri Valcke blikt in podcast terug op In De Vlaamsche Pot

In de recente aflevering van de podcast Daar Bleef Je Voor Thuis staat de comedyserie In De Vlaamsche Pot centraal. Acteur Serge-Henri Valcke speelde een van de hoofdrollen en is te gast bij Ron Vergouwen en Bjorn Bouwens.

Ze gaan terug in de tijd en blikken aan de hand van veel mooie verhalen en fragmenten terug op de serie. Ze brengen een eerbetoon aan de cast, de soms taboedoorbrekende verhaallijnen, maar ook komen de bijzondere gastrollen van bijvoorbeeld Adèle Bloemendaal, André Hazes en het elftal van Ajax aan bod.

De 104 afleveringen van de comedy werden begin jaren 90 uitgezonden bij de destijds publieke omroep Veronica. In de serie stonden de komische ontwikkelingen in het Amsterdamse restaurant van Karel Visser (Edwin de Vries) en zijn Belgische partner en chef-kok Luciën van Damme (Serge-Henri Valcke) centraal. Samen met de op geld beluste Frits van Sweelinck-Aerdenhout en zijn grote liefde Dirkje (al kwam de liefde maar van één kant) bestierden zij het restaurant. De onderlinge verhoudingen en de gasten zorgden telkens weer voor spanningen en bizarre situaties.

De serie was grensverleggend door een homoseksueel koppel centraal te stellen. Serge-Henri Valcke: “Dat heeft me ook werk gekost. Sommige regisseurs wilde niet meer met mij werken omdat ik in deze serie had gespeeld. Je speelt geen homo, je speelt een karakter, een mens met zijn verleden. Maar het werd mij soms een beetje veel en werkte soms ook tegen me. Soms ook door de reacties op straat.”

In de podcastserie Daar Bleef Je Voor Thuis houden mediakenners Ron Vergouwen en Bjorn Bouwens op ietwat chaotische wijze nostalgische televisieprogramma’s uit hun kinder- en jeugdjaren (de jaren 80, 90 en 00) tegen het licht. Ze boordelen of ze anno nu nog steeds thuis zouden blijven voor de kijkcijferhits van toen en spreken met makers.

De afleveringen zijn te beluisteren via alle grote podcastplatforms en via deze link.

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.