Marketing Report
SkyShowtime start in Nederland op 25 oktober 2022 nieuws

SkyShowtime start in Nederland op 25 oktober 2022

SkyShowtime, de streamingdienst van Paramount en Comcast (Sky/NBCUniversal) zal op dinsdag 25 oktober in Nederland en Portugal van start gaan. Op 20 september 2022 hebben Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland de primeur waar de streamingdienst Paramount+ vervangt. In Finland is de prijs van de dienst 6,99 euro per maand en is ook bij kabel en IPTV-distributeurs beschikbaar. De Nederlandse prijs is nog niet bekend gemaakt. De dienst is voornemens ook in Nederland via distributeurs (zogeheten MVPDs) als VodafoneZiggo en KPN beschikbaar te komen.

Opvallend is dat SkyShowtime in de vier Scandinavische landen tot 1 november 2022 de actie hanteren dat levenslang de halve prijs wordt gegarandeerd zolang de gebruiker in leven blijft en de dienst blijft bestaan, waardoor in Finland de dienst thans voor 3,49 euro per maand wordt aangeboden. Concurrent HBO Max had bij de lancering een soortgelijke actie.

Paramount en Comcast gaan met SkyShowtime de concurrentie aan met al bestaande diensten als Netflix, HBO Max (van Warner Bros. Discovery), Disney+ (Walt Disney Company), Videoland (van RTL Nederland), Viaplay en anderen. SkyShowtime werkt eraan content in achttien talen beschikbaar te stellen.

Paramount+ startte in oktober 2017 in Scandinavië en is het streamingmerk van Paramount dat in Europa alleen in de grotere markten als het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Italië wordt ingezet, terwijl elders wordt ingezet op de joint venture SkyShowtime. De op 15 september 2022 gelanceerde Italiaanse versie van Paramount+ kost 7,99 euro per maand (en is kosteloos voor Sky Cinema abonnees).

SkyShowtime wil de plek worden van de Hollywood-films Top Gun: Maverick, Jurassic World Dominion, Minions: The Rise of Gru, The Northman, Sing 2, Sonic the Hedgehog 2, The Lost City, Downton Abbey: A New Era, Nope, Belfast, Ambulance en The Bad Guys. Het is de plek waar de producties van Universal Pictures, Paramount Pictures, Nickelodeon, DreamWorks Animation, Paramount+, Sky Studios en Peacock te zien zullen zijn.

In het eerste kwartaal van 2023 zal de dienst verder uitrollen in Spanje, Centraal- en Oost-Europa.

www.skyshowtime.com
www.skygroup.sky
www.comcast.com
www.paramount.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.