Marketing Report
Snapchat krijgt functies omtrent sociale en emotionele welzijn

Snapchat krijgt functies omtrent sociale en emotionele welzijn

Snapchat heeft een aantal functies toegevoegd om vrienden in Snapchat te informeren over het sociale en emotionele welzijn en om vrienden te steunen die mogelijk worstelen met mentale gezondheid. Een van deze initiatieven is de nieuwe samenwerking met Headspace, een wereldwijde marktleider op het gebied van meditatie en mindfulness, voor de ontwikkeling van nieuwe tools en premium content.
 
De functies zijn het resultaat van een onderzoek naar hoe Snapchatters en hun vrienden mentale gezondheid ervaren. Daaruit bleek dat een overgrote meerderheid van Snapchatters gevoelens van stress en angst ervaart en dat ze voor hulp eerder bij hun vrienden aankloppen dan bij professionals of zelfs hun ouders. Ze zien hun vrienden ook als de meest positieve kracht in hun leven. Deze bevinding komt overeen met andere onderzoeken die hebben aangetoond dat tijd doorbrengen met vrienden een van de meest effectieve manieren kan zijn om gevoelens van eenzaamheid en depressie te bestrijden.

Het platform van Snapchat bereikt 90 procent van de 13- tot 34-jarigen en verbindt hen juist met hun goede vrienden. Hierdoor kan Snapchat voor deze community een belangrijke rol spelen in het toegankelijk maken van preventieve welzijnstools en -middelen wanneer zij of hun vrienden een mentale crisis doormaken.

Snap Minis is een nieuw product voor ontwikkelaars, waarmee pasklare hulpprogramma's naar Snapchat kunnen worden gebracht. Als onderdeel van dit product werken Headspace en Snap samen aan een nieuwe Headspace Mini die Snapchatters toegang geeft tot begeleide meditaties en mindfulness-oefeningen, rechtstreeks in de app.

Minis zijn ontworpen om te integreren in gesprekken op Snapchat, waardoor afstemming tussen vrienden sneller is dan ooit. Via de Headspace Mini kunnen Snapchatters oefeningen doen met vrienden of nieuwe tools gebruiken om bemoedigende berichten te sturen. Zo kunnen zij vrienden die er behoefte aan hebben een positieve boost geven. De Mini zal de komende weken worden uitgerold naar Snapchatters.

Het contentplatform Discover, krijgt nieuwe Snap Originals - premium mobiele Shows die exclusief zijn gemaakt voor Snapchat-gebruikers - gericht op het bespreekbaar maken van geestelijke gezondheid. Later dit jaar gaat 'Coach Kev', geproduceerd door Laugh Out Loud, in premi貥, waarin komiek en producer Kevin Hart, ge﮳pireerd door zijn eigen ervaringen, de go-to coach wordt die positiviteit en wijsheid deelt, voor iedereen die een goed leven wil leiden. Eerder dit jaar is een documentaireserie uitgezonden, 'Mind Yourself', die een eerlijke kijk bood op de mentale gezondheid van tieners. Deze werd bekeken door 12 miljoen Snapchatters.

www.snap.com

 

Abonneer je op onze nieuwsbrief