Soupalicious en Albert Heijn in actie voor de Voedselbank

Soupalicious en Albert Heijn in actie voor de Voedselbank

Albert Heijn start de verkoop van Soupalicious in 700 winkels. Dit sociale soepmerk werkt met het one-for-one principe: met elke cup koelverse soep die de klant koopt, doneert hij automatisch evenveel soep aan de voedselbank.

Daarnaast gaan klanten met Soupalicious voedselverspilling tegen, doordat alle soepen voor de voedselbank worden bereid met hoogwaardige reststromen, geleverd door Albert Heijn. Deze samenwerking is een voorbeeld van circulair ondernemen.

In het komende halfjaar willen Albert Heijn en Soupalicious tenminste 250.000 kommen soep genereren met de verkoop van Soupalicious. De missie van Soupalicious is om elke klant van de voedselbank te voorzien van een liter soep per week, gemaakt van reststromen die anders zouden worden vernietigd.

Tegen voedselverspilling

Milco Aarts, oprichter en directeur van Soupalicious: “Wij zijn het eerste merk in de retail dat evenveel weggeeft als het verkoopt. Aan veel problemen in de wereld kun je als individu niets doen, maar hier kun je door het eten van lekkere soep een ander helpen die daarvoor geen geld heeft en ook nog eens voedselverspilling tegengaan. Goed doen smaakte nog nooit zo lekker.”

Leo Wijnbelt, voorzitter van Voedselbanken Nederland: “Als VBN stonden wij in 2015 mede aan de wieg van dit sociale bedrijf. We helpen graag mee om dit voor Europa unieke initiatief succesvol te maken. Daarom is het des te mooier dat Albert Heijn de soepen van Soupalicious aanbiedt en daarnaast ook nog eens alle groenten levert voor de voedselbanksoepen.”

Henk van Harn, directeur Merchandising & Sourcing van Albert Heijn: “Door soepen van Soupalicious aan te bieden in onze winkels, hopen wij samen met onze klanten een extra stroom goede voeding te creëren voor de voedselbanken. Daarnaast helpt Albert Heijn ook door de groenten te doneren voor alle voedselbanksoepen die Soupalicious produceert. Zo benutten we onze reststromen optimaal en zijn we samen circulair aan het ondernemen. Echt een waardevolle samenwerking.”

Albert Heijn verkoopt drie soepen van Soupalicious te weten: Thaise currysoep, Pompoen-kokossoep en Erwtensoep met worst. Prijzen variëren van 3,70 tot 3,90 euro.

www.ah.nl
www.soupalicious.nl
www.voedselbankennederland.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.