Marketing Report
Sportbedrijf Rotterdam vergunt Conspiracysinc merk- en marketingactiviteiten

Sportbedrijf Rotterdam vergunt Conspiracysinc merk- en marketingactiviteiten

Het Sportbedrijf Rotterdam heeft het creatieve bureau Conspiracysinc alle merk- en marketingactiviteiten van het sportbedrijf vergund. Conspiracysinc heeft daartoe een aanbesteding gewonnen voor de komende twee jaar met een optie op verlenging van nog eens twee jaar.  Sportbedrijf Rotterdam komt voort uit de verzelfstandiging van de sportactiviteiten van de gemeente Rotterdam per 1 januari 2018.

Sportbedrijf Rotterdam telt meer dan 180 sportvoorzieningen in Rotterdam en faciliteert daarmee tienduizenden Rotterdammers in hun beweging. Gezien het belang van sport, is Sportbedrijf Rotterdam een belangrijke en drijvende kracht voor de Maasstad.  Na de verzelfstandiging heeft Sportbedrijf Rotterdam veel zaken opnieuw georganiseerd, waaronder marketing, communicatie en de identiteit. Vanaf 1 januari 2019 gaat Conspiracysinc verder op de reeds ingeslagen weg en staat het Sportbedrijf bij in het verder uitbouwen van het merk.

Olivier Lisman, strateeg en oprichter van Conspiracysinc: "We hebben er ontzettend veel zin in!. Het Sportbedrijf Rotterdam heeft de enorme ambitie om
heel Rotterdam in beweging te krijgen en gaat daar vol voor. Geen woorden maar daden, dus. Die mentaliteit past ons goed! Bovendien heeft sport een belangrijke plek in ons werk. Na Supporter van Talent de sponsorpropositie van Adecco met de KNVB, de introductie van NN Running Team voor Nationale-Nederlanden en de activatie van Team Brunel in the Volvo Ocean Race voor Brunel, mogen we dus nu heel Rotterdam in beweging brengen!"

De eerste stappen in de samenwerking zijn gezet en Conspiracysinc bouwt verder aan het merk en campagnes. De nadruk ligt daarbij vooral op het menselijke, Rotterdamse gezicht van het merk en het ontwikkelen van activerende campagnes die de belofte van Sportbedrijf Rotterdam waar moeten maken.

 Ivo Godthelp manager DMSR en directiesecretaris bij Sportbedrijf Rotterdam: "Conspiracysinc was hiervoor een heel logische keuze. Hun geïntegreerde aanpak en ervaring met sportieve merken gaf de doorslag. De doelen zijn duidelijk en samen gaan we ervoor!"

Inmiddels zijn de kersverse teamgenoten van start gegaan en de eerste resultaten van de nieuwe samenwerking worden aan het einde van het tweede kwartaal van dit jaar verwacht.

www.conspiracysinc.com
www.sportbedrijfrotterdam.nl

Abonneer je op onze nieuwsbrief