Marketing Report
Staatssecretaris Van Huffelen naar Nederlandse missie SXSW 2023 nieuws

Staatssecretaris Van Huffelen naar Nederlandse missie SXSW 2023

Staatsecretaris Van Huffelen, verantwoordelijk voor Koninkrijksrelaties en Digitalisering, zal onderdeel uit maken van de Nederlandse missie naar het Amerikaanse festival SXSW (South by SouthWest) in Austin, Texas.

Op zaterdag 11 maart zal Staatsecretaris Van Huffelen de handels- en inspiratiemissie officieel openen in het Innovation Bridge Europe (IBE) House op SWSX. Dit doet ze samen met missieleider Barbera Wolfensberger, Directeur Generaal Cultuur en Media van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), en met initiatiefnemers Danny Frietman en Arne Koefoed van New Dutch Wave.

Samen impact maken

Staatsecretaris Van Huffelen: "Door internationaal naar buiten te treden met de Werkagenda Waardengedreven Digitaliseren kunnen we nieuwe samenwerkingspartners inspireren en aanhaken om zo samen nog meer impact te maken en de digitale samenleving te creëren waar wij in Nederland willen leven. Een samenleving waarin iedereen kan meedoen, de digitale wereld kan worden vertrouwd en je zelf regie hebt. Ik kijk er naar uit om nieuwe technologische ontwikkelingen te zien, met de mensen spreken die daarmee bezig zijn en vooral de nadruk te leggen op de idealen die zij hebben voor de samenleving."

Tijdens het jaarlijkse festival zal de staatssecretaris onder andere op uitnodiging van de permanente vertegenwoordiging van de Europese Commissie in de Verenigde Staten deelnemen aan een paneldiscussie over de inzet van nieuwe technologie en publieke waarden. De moderatie is in handen van de nieuwe EU-ambassadeur voor Silicon Valley, Gerard de Graaf.

Innovatie versnellen

De Nederlandse handels- en inspiratiemissie, die van 9 tot en met 13 maart duurt, is een initiatief van New Dutch Wave (NDW) en CreativeNL. Zij organiseren voor de zesde keer een missie naar SXSW. Het doel van de missie is de innovatie in de Nederlandse creatieve sector te versnellen en internationale samenwerking te bevorderen.

De initiatiefnemers van de Nederlandse missie organiseren een aantal evenementen in het Innovation Bridge Europe huis op het SXSW-terrein. Die zijn gericht op maatschappelijke, duurzame en interactieve onderwerpen. Op de agenda staan onder andere matchmaking- en inspiratiesessies, founder-lunches, speeddating-bijeenkomsten, roundtables en een startup-programma.

Internationale samenwerking

SXSW in Austin (Texas, Verenigde Staten) begon in 1987 als een muziekfestival. Het is uitgegroeid tot een enorm evenement waar kunstenaars, ontwerpers, mediamakers, muzikanten, onderzoekers, startups, gevestigde bedrijven, bestuurders en investeerders samenkomen om elkaar te inspireren. Er zijn onder andere talloze muziekoptredens, maar ook veel educatieve bijeenkomsten en congressen.

De Nederlandse missie is een belangrijke stap voor Nederlandse bedrijven en organisaties die op zoek zijn naar internationale samenwerking en innovatie in de tech- en creatieve industrie. De initiatiefnemers kijken uit naar de resultaten en de versterking van de relatie tussen Nederland en de Verenigde Staten op het gebied van digitale innovatie.

www.newdutchwave.com

www.creativenl.nl

www.sxsw.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief