Marketing Report
[Startups] Q&A-app WhatsThat gelanceerd

[Startups] Q&A-app WhatsThat gelanceerd

De startup WhatsThat lanceert een nieuwe Q&A-app die vraag-en-antwoordsessies vereenvoudigt door tekstuele vragen te vervangen door vragen in de vorm van afbeeldingen. Gebruikers kunnen vragen aan de WhatsThat-community voorleggen door een afbeelding te uploaden en een reputatie opbouwen door vragen van andere gebruikers te beantwoorden.

De belangrijkste focus van WhatsThat in dit stadium is om het aantal gebruikers en de onderlinge interactie te vergroten. In het volgende stadium stelt het zijn platform open voor marketingafdelingen van merken, bureaus en influencers. Dit biedt hen nieuwe kansen voor interactie met consumenten en het genereren van meer omzet.

Afbeeldingen uploaden voor snelle antwoorden op vragen

WhatsThat stapt af van tekstuele vragen en ruilt die in voor op afbeeldingen gebaseerde vragen. Gebruikers kunnen vragen stellen aan de hand van een foto. Hun vrienden en volgers op WhatsThat kunnen deze vragen beantwoorden. Als ruil hiervoor worden zij beloond met reputatiepunten. Het puntenaantal vertegenwoordigt het reputatieniveau van gebruikers en neemt toe met het leveren van positieve bijdragen, zoals het stellen van vragen, het leveren van correcte antwoorden en andere vormen van interactie met de WhatsThat-community. Gebruikers kunnen daarnaast medailles verdienen die blijk geven van hun staat van verdienste. In de toekomst kunnen actieve gebruikers beloningen verkrijgen bij merken en advertentiepartners die zijn aangesloten bij WhatsThat.

Mark Austen, medeoprichter van WhatsThat: “Onze focus voor de komende maanden ligt op het vergroten van het aantal dagelijkse actieve gebruikers en het verbeteren van de Q&A-ervaring door die naadloos te integreren met onze disruptieve social shopping-activiteiten. De app WhatsThat en de technologie die we ontwikkelen, maken het eenvoudiger om een nieuwe winkelbelevenis te creëren die gebruikers in contact brengt met de merken en producten waar ze van houden.”

Groeistrategie voor 2018

De startup wil WhatsThat de komende maanden in de markt zetten als de beste app voor visuele vragen en antwoorden. De focus ligt daarbij op branding, content en community. Het doel is om voor het einde van het jaar over 10.000 dagelijkse actieve gebruikers te beschikken. WhatsThat wil daarnaast voor het einde van het jaar zijn team in Amsterdam hebben aangevuld met twintig development-, marketing- en salesprofessionals. De salesafdeling richt zich op het aangaan van partnerships met merken en bureaus en het leggen van de basis voor de ontwikkeling van een (r)etail-/verkoopplatform voor merken voor een wereldwijde doelgroep, met een focus op schaalbaarheid en usability. Het team van WhatsThat verkent momenteel kansen voor strategische samenwerkingen met investeerders ter bevordering van zijn groei.

Austen: “Het internet is een geweldig medium om naar informatie te zoeken. Toch is het nog altijd moeilijk om betrouwbare antwoorden te krijgen. We hebben WhatsThat ontwikkeld op basis van onze visie dat het eenvoudig moet zijn om direct betrouwbare antwoorden op vragen te krijgen. Visuele content wordt tot 60.000 sneller door ons brein verwerkt. Dit vergroot de kans om snelle antwoorden op vragen te krijgen aanzienlijk. Bovendien is het veel leuker en interessanter om met afbeeldingen te werken.”

WhatsThat is direct beschikbaar voor iOS-gebruikers. Een versie van de app voor Android staat voor eind juli gepland.

www.whatsthatapp.io

Abonneer je op onze nieuwsbrief