Marketing Report
Streamingdienst voor bedrijven Biites lanceert in Nederland nieuws

Streamingdienst voor bedrijven Biites lanceert in Nederland

De nieuwe streamingdienst Biites is gestart in Nederland. Biites is een videoplatform waar organisaties kwalitatief hoogwaardige video content publiceren. Carlijn Postma, auteur en oprichter van contentmarketingbureau The Post, vertegenwoordigt het bedrijf in de Benelux.

De van oorsprong Deense startup groeit snel, met recente uitbreidingen naar het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Biites voorziet in de groeiende behoefte van merken om met kwalitatieve films de verbinding te maken met het publiek. Carlijn Postma: “Bij Biites zien we juist ook een enorme honger van consumenten die naar kwalitatieve en reclamevrije video’s willen kijken. En dat biedt een enorme kans voor merken. Publiek heeft alleen kort tijd voor je als je niet relevant bent. Consumenten besteden maandelijks vele uren op streaming services, dus dat betekent dat ze echt wel tijd hebben voor goede verhalen.”

Ruimte voor kwaliteit

Onder meer DFDS, Rental Cars, Macallan, Carlsberg, Jaguar en Velux gebruiken Biites om kwalitatieve long-form video content te verspreiden. Voor de Nederlandse lancering hebben Justdiggit, The Post, FBTO, DELA, LvB, Axioma, HCSS ( The Hague Centre for Strategic Studies) en CameraNu.nl zich bij dit rijtje gevoegd. Ook lopen op dit moment gesprekken met andere grote partijen. Carlijn Postma: “Er wordt op Biites niet getarget door concurrerende merken en de kijker wordt niet gestoord in zijn kijkervaring door advertenties. De content wordt zorgvuldig gecureerd om de kwaliteit te waarborgen en langere, kwalitatieve films de ruimte te geven. Bovendien is het specifiek gebouwd voor lange video’s, waardoor een andere kijkervaring ontstaat.”

Gegarandeerde views

Postma heeft vertrouwen in het businessmodel van Biites: “Bij Biites kun je je eigen kanaal kopen, maar de meest gebruikte variant in Denemarken en de UK is pay per view. Bedrijven publiceren hun video op Biites.com en kopen een gegarandeerd aantal views van de content op het platform. Zo’n view kan gelden vanaf dertig seconden, maar zelfs ook vanaf honderdtwintig seconden. Afhankelijk van je doelstelling, lengte van je video en uiteraard het budget. Biites zorgt door middel van online trailer campagnes voor die gegarandeerde views. Dat betekent dat je, naast de views op Biites, ook nog een groot aantal views hebt op diverse, zorgvuldig uitgezochte media.”

Over Biites

Het wereldwijde videoplatform Biites is het Home of Branded Programming dat merken en contentmakers toegang biedt tot een reclamevrije streamingdienst die wereldwijd beschikbaar is voor gebruikers. Biites is de plek voor brand storytelling. Het bedrijf uit Kopenhagen, dat gespecialiseerd is in long-form branded content en ondersteund wordt door First Party Capital, levert een interruptie-vrij, brand safe en 100% viewable marketingplatform aan adverteerders voor wereldwijde en lokale branded video content. Biites stuurt acties en conversies aan op basis van de engagement data van de long-form video's. Biites is opgericht door Nina Nørgaard Jacobsen en Helle Jabiri Falck en hanteert een datagedreven aanpak voor de distributie van premium content, waarbij de nadruk ligt op de juiste doelgroepen. Het platform is vanaf de grond opgebouwd met transparantie en kwaliteit als standaard. Het maakt gebruik van first-party data in combinatie met de beste kunstmatige intelligentie (AI), die de gebruikerservaring verbeterd, zorgt voor een diepere merkbetrokkenheid en ongeëvenaarde prestaties. Het bedrijf biedt verschillende lokale taal platforms aan in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Scandinavië (Denemarken, Zweden en Noorwegen). Tot de klanten behoren onder meer bekende internationale merken als Jaguar, GSK en Secret Escapes, Booking.com, Carlsberg en South Africa Tourist Board.

www.biites.com/nl

Abonneer je op onze nieuwsbrief