Marketing Report
T-Mobile selecteert TBWA\NEBOKO als marketing- en communicatiebureau

T-Mobile selecteert TBWA\NEBOKO als marketing- en communicatiebureau

T-Mobile Netherlands heeft TBWA\NEBOKO geselecteerd als bureau dat de marketing- en communicatie activiteiten voor alle merken van T-Mobile Netherlands zal uitvoeren. Het gaat om de merken T-Mobile, Tele2 en Ben Na de overname en fusie van Tele2 Netherlands begin 2019, heeft T-Mobile Netherlands ervoor gekozen alle merken bij één bureau onder te brengen. Het contract met TBWA\NEBOKO start op 1 september 2020 en er is een intentie tot samenwerking van 2 jaar afgesproken.

T-Mobile heeft vanaf januari 2020 vier selectierondes georganiseerd, die deels virtueel plaatsvonden vanwege het coronavirus. Zeven reclamebureaus waren daartoe uitgenodigd waarna Publicis en TBWA\NEBOKO overbleven als kandidaten. T-Mobile Netherlands zegt TBWA\NEBOKO te hebben uitgekozen vanwege DE werkwijze, bedrijfscultuur, strategie en creativiteit.

Tisha van Lammeren, Chief Commercial Officer Consumer bij T-Mobile Netherlands: Na de overname van en fusie met Tele2 hebben we de marketingteams van T-Mobile, Tele2 en Ben al samengevoegd. Maar met drie merken, drie toonaangevende reclamebureaus en een aanzienlijk netwerk van leveranciers, werd het tijd om de activiteiten verder te stroomlijnen en coördineren. Daarom waren wij op zoek naar een reclamebureau dat de belofte van de drie verschillende merken zo goed mogelijk tot leven kan brengen. Deze samenwerking met TBWA\NEBOKO stelt ons in staat om de volgende stap te zetten in onze merkstrategie en nóg meer in te spelen op de digitalisering van de customer journey.” 

Leon Toet , Chief Commercial Officer Business bij T-Mobile: “Wij hebben het volste vertrouwen dat zij in staat zijn onze ondernemende stijl van zaken doen een herkenbaar gezicht te geven. Tijdens het selectieproces hebben we gemerkt hoe sterk de bedrijfscultuur van de twee bedrijven een match zijn. Beide bedrijven houden ervan om de status quo op te schudden en daar zal de klant uiteindelijk van profiteren.”

Rik Ledder, CEO bij TBWA\NEBOKO: "We zijn ongelofelijk trots om voor deze drie mooie merken aan de slag te mogen gaan. Met een datagedreven, customer centric aanpak gaan we graag samen met T-Mobile - en onze digital customer experience agency TBWA\X - aan een mooie toekomst bouwen. De energie en motivatie waren gedurende de gehele selectieprocedure voelbaar en de klik tussen de teams is fantastisch. We kijken vol vertrouwen en enthousiasme uit naar onze samenwerking."

Naast TBWA\NEBOKO zal T-Mobile Netherlands gebruik blijven maken van de flexibele inzet van andere leveranciers. Deze zullen op uitnodiging van T-Mobile in staat gesteld worden om voorstellen te doen.

www.t-mobile.nl
www.telekom.com
www.tbwa.nl

 


Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.