TWBA\NEBOKO ontwikkelt social media activatie Lichaamstaal voor T-Mobile

TWBA\NEBOKO ontwikkelt social media activatie Lichaamstaal voor T-Mobile

TBWA\NEBOKO ontwikkelt een social media activatie voor T-Mobile om Nederland te laten ervaren wat Denk Unlimited betekent. Danser en performer Court brengt samen met artiesten sor en Sigourney K een track, dans en bijbehorende TikTok-filter uit om jongeren kennis te laten maken met de Nederlandse Gebarentaal (NGT). De activatie is onderdeel van de Denk Unlimited campagne.

Technologie, muziek en dans

Voor Court is het zijn missie om dans en gebaren te combineren zodat iedereen de Nederlandse Gebarentaal kan leren. Een grote opgave als je weet dat naar schatting slechts 1,7 procent van de Nederlanders de Nederlandse Gebarentaal (NGT) beheerst. Dat betekent dat verreweg de meeste Nederlanders op andere manieren en met hulpmiddelen contact moeten leggen met de ruim 1,5 miljoen slechthorende en dove mensen in ons land. Vooral voor de 18.000 mensen met NGT als moedertaal is dit een grote uitdaging. Samen met T-Mobile en de Nederlandse artiesten sor (slechthorend) en Sigourney K, wil Court hier verandering in brengen. Samen schreven zij de track Lichaamstaal met bijpassende choreografie. Daarmee is een TikTok-filter ontwikkeld om de choreografie van de dans te oefenen én zo gemakkelijk gebarentaal te leren.

Court denkt Unlimited

Het is de eerste keer dat in Nederland met dans, muziek en technologie op grote schaal aandacht gevraagd wordt voor de Nederlandse Gebarentaal. De keuze voor TikTok in de campagne, volgt op de populariteit van het platform onder jongeren. Een video over contact maken met doven was in 2022 nog één van de de populairste TikTok tutorials van 2022*. Court weet hier alles van. Hij is doof en gebruikt social media al langer om leeftijdsgenoten via dans nieuwsgierig te maken naar zijn moedertaal.

Jefta den Dulk, Manager Social Campaigns & Branded Content T-Mobile:"In Court zien wij iemand met een Unlimited mindset. Zijn missie om via social media mensen te verbinden heeft veel raakvlakken met die van ons; we won’t stop until everyone is connected. Daarom geven we Court graag een groter online podium. Ik hoop dat deze activatie ervoor zorgt dat meer jongeren kennismaken met NGT en de bijzondere cultuur en talenten van doven."

Rik Ledder, CEO van TBWA\NEBOKO vult aan: "Met deze activatie laat T-Mobile je ervaren dat je met sociale media op een makkelijke en vooral leuke manier je wereld kunt vergroten. Dat is precies waar Denk Unlimited voor staat. TikTok is het virtuele klaslokaal waar jongeren graag tijd doorbrengen en iedereen mee mag doen. Dat maakt dit het perfecte platform voor deze activatie, die inspeelt op TikTok trends en een maatschappelijk tintje heeft."

Credits:

Klant: T-Mobile | Bureau: TBWA\NEBOKO | Productiemaatschappij: WeFilm | Regie & camera: Dennis Lubbers | In samenwerking met: Sigourney K, sor, Saffeh, 20Hertz, TYD, Massive Music

www.tbwa.nl

www.t-mobile.nl

www.tyd.nl

Lees ook:

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.