Talpa Entertainment Holding wijzigt naam en logo in Talpa nieuws

Talpa Entertainment Holding wijzigt naam en logo in Talpa

Het productiebedrijf Talpa Entertainment Holding en de verscheidene daarbij horende onderdelen waaronder Talpa Entertainment Productions, hebben de overkoepelende naam Talpa aangenomen. Het productiebedrijf blijft – ook als de overname van Talpa Network door RTL Group doorgaat – volledig onderdeel van Talpa Holding (het holdingbedrijf van John de Mol).

Onder het bedrijf dat voortaan simpelweg Talpa heet, vallen de onderdelen Concepts (inclusief Format Lab), Formats, The Engine Room, Branded Content en Productions. De formele bv-namen blijven vooralsnog dezelfde.

Talpa produceeert thans vooral voor de zenders van Talpa Network, maar produceert ook voor derden waaronder RTL Nederland. Als de overname van Talpa Network door RTL Group doorgaat, wordt er een afname-overeenkomst van kracht waarbij Talpa via een afnamegarantie voor de zenders van RTL Nederland (inclusief de Talpa Network-zenders) zal (blijven) produceren. Deze afspraak geldt voor minstens drie jaar.

Maarten Meijs is sinds januari 2022 CEO van Talpa. Als gevolg van de naamswijziging heeft het bedrijf een ander logo gekregen. Als slogans gebruikt het bedrijf Unleash the power of content en We create.

www.talpa.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.