Marketing Report
Tattoo op afstand als reclame voor 5G

Tattoo op afstand als reclame voor 5G

Actrice Stijn Fransen liet een tattoo laten zetten door een robotarm die op afstand werd aangestuurd door de tattoo artist. De besturing verliep via 5G-internet van T-Mobile dat sinds kort actief is in Nederland. De actie is bedoeld als promotie van het 5G-internet.

De onmogelijke tattoo is een door Anomaly Amsterdam ontwikkeld initiatief voor T-Mobile dat wilde laten zien de snelheid van 5G voor de consument kan betekenen. Zo is er vrijwel geen vertraging in de verbinding tussen besturing en robotarm en kan een actie op afstand toch tot op de millimeter nauwkeurig worden uitgevoerd worden. Zaken die cruciaal zijn bij het plaatsen van een tatoeage, maar ook bijvoorbeeld bij het opereren op afstand.

Om het idee tot leven te brengen, werkte Anomaly Amsterdam samen met het Londense productiebedrijf The Mill, dat een aantal maanden besteedde aan het onderzoeken en ontwikkelen van de hightech apparatuur. Een Nederlandse tattoo artist was nauw betrokken bij het imiteren van de ingewikkelde kunst van het tatoeëren door een robot. Na talloze tests op verschillende soorten groenten en prothetische armen, was het de Nederlandse actrice en tv-presentator Stijn Fransen die met succes de eerste 5G-tatoeage ter wereld ontving.

Richard Marijs, Technology Strategist bij T-Mobile: “Het nieuwe 5G-netwerk is het begin van een nieuw tijdperk met nieuwe mogelijkheden op het gebied van connectiviteit en mobiel internet. We zijn erg trots dat we dankzij Stijn en haar tattoo artist het mogelijk hebben gemaakt dat het maken van een tatoeage vanaf verschillende locaties kan plaatsvinden."

Afshin Moeini en Christian Poppius, Creative Directors bij Anomaly: “In plaats van alleen te praten over wat de toekomst ons zou kunnen brengen, wilden we laten zien waartoe 5G echt in staat is. Dat is wat ons betreft het volledig kunnen vertrouwen op een tatoeëerder die je lichaam op afstand tatoeëert. Het is die naald-op-huid spanning die dit zo krachtig maakt. We wisten dat als we het voor elkaar zouden krijgen, we iets ongelooflijks zouden creëren dat nog nooit eerder is gedaan."

www.anomaly.com
www.t-mobile.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief