Team Sunweb wordt Team DSM

Team Sunweb wordt Team DSM

04-12-2020 18:55:37 | Door: David de Jong | hits: 884 | Tags:

Team Sunweb gaat vanaf wielerseizoen 2021 Team DSM heten. Koninklijke DSM sponsort daarmee de wielerploeg voortaan. DSM is een speler ie actief is op het gebied van voeding, gezondheid en duurzaam leven. Sunweb sponsorde de wielerploeg sinds 2017. De ploeg werkt met een Duitse licentie. Sunweb haakt af als sponsor als gevolg van de coronacrisis. Het bedrijf zegt zich volledig te willen focussen op haar klanten, partners en medewerkers. Sunweb Group blijft wel een partner van de wielerploeg en blijft meebouwen aan de ambities van de ploeg.

Het team was van 2006 tot 2011 bekend als Skil-Shimano en van 2012 tot 2013 als Argos-Shimano. In 2014-2015 was de ploeg bekend als Simano-Giant. Van 2015 tot 2017 werd het team door Giant-Alpecin gesponsord. Het team is in feite een voortzetting van de in 1999 gestartte ploeg Batavus-Bankgiroloterij-Big Star die in 2005 samen ging met het team Shimano.

Tim van den Bergh, International Director Brand & Communication bij Sunweb Group: "Het team was en is als ons kind. Het goede nieuws is dat het team hun reis kan voortzetten dankzij een strategische samenwerking met Koninklijke DSM. Sunweb Group blijft ook betrokken bij de wielerploeg. Zo kijken we bijvoorbeeld naar de mogelijkheid om met hun support de fietsvakanties weer opnieuw aan te bieden.”

Mattijs ten Brink, CEO van Sunweb Group: "Voor velen van ons was het een voorrecht om samen met het team aan dit project te werken. We hebben samen mooie wielerseizoenen beleefd  en niet alleen door de resultaten en zichtbaarheid. Er hing altijd een positieve sfeer rond de ploeg. We kunnen alleen maar trots en dankbaar zijn op hun grote prestaties. Team Sunweb heeft positief bijgedragen aan de groei van Sunweb als merk en organisatie. Hun successen zorgen voor mooie herinneringen. We nemen hun #keepchallenging mentaliteit, evenals hun mantra: gebruik elke dag om te leren om de volgende dag beter te worden met ons mee."

www.teamsunweb.com
www.sunweb.com
www.dsm.com

 

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie