Marketing Report
Tech-startup De Nieuwe Gevers bespaart 1.3 miljoen euro voor de goededoelensector

Tech-startup De Nieuwe Gevers bespaart 1.3 miljoen euro voor de goededoelensector

De Nieuwe Gevers heeft er voor gezorgd dat inmiddels 1,3 miljoen euro is bespaard voor 151 maatschappelijke organisaties die aangesloten zijn daarbij. Er staan inmiddels 3068 professionals ingeschreven bij De Nieuwe Gevers.

De Nieuwe Gevers maakt samenwerking mogelijk voor professionals, die graag hun steentje willen bijdragen aan een betere wereld, en maatschappelijke organisaties die extra hulp nodig hebben om te kunnen groeien.

Het idee voor De Nieuwe Gevers is ontstaan omdat Julian Hoogendoorn, Stijn Tupan en Tim Kok de onbenutte uren van talenten bij digital agencies terug wilden geven aan de maatschappij.

Inmiddels staan er naar schatting 14261 van deze teruggegeven uren op de klok, met omgerekend een salaris waarde van meer dan 1.3 miljoen euro. Dit bedrag kan door maatschappelijke organisaties als Milieudefensie, De Kindertelefoon en Stichting ALS Nederland nu voor andere uitdagingen worden gebruikt.

De drie compagnons merken dat steeds meer strategen, designers, marketeers, copywriters, beeldmakers en andere professionals op zoek zijn naar maatschappelijke zingeving, idealiter te combineren met hun reguliere werk.

Julian Hoogendoorn. “Mensen willen bijdragen aan een betere wereld en iets achter laten waar ze later trots op zijn. Bij veel professionals knaagt het dat ze dit niet genoeg kunnen vinden in hun day-to-day job. Ze gaan daarom op zoek naar andere manieren om maatschappelijk bezig te zijn. Skill-based vrijwilligerswerk, het type vrijwilligerswerk waar de startup zich op richt, leent zich hier perfect voor: skill-based vrijwilligerswerk is feitelijk niks anders dan tijdelijk mee werken met een team van een goed doel. Dit kan al vanaf een paar uur, waardoor het goed te combineren is met je agenda. Het geld dat maatschappelijke organisaties ontvangen, gaat vaak direct naar hun impact projecten. Als gevolg daarvan is er minder budget over om te investeren in het vinden en behouden van talentvolle mensen. Hierdoor lopen goede doelen flinke groeikansen mis.”

www.denieuwegevers.nl

Abonneer je op onze nieuwsbrief