The Carlyle Group neemt meerderheidsbelang in Dept

The Carlyle Group neemt meerderheidsbelang in Dept

20-12-2019 13:29:24 | Door: Katja Brokke | hits: 1140 | Tags:

Internationaal investeringsfonds The Carlyle Group maakt bekend dat het een meerderheidsbelang verwerft in Dept. Dept is in 2015 opgericht in Amsterdam en sindsdien gegroeid van 150 mensen in Nederland naar meer dan 1500 werknemers in dertien landen verspreid over Europa en de VS. Tijdens deze periode is de omzet van Dept vertienvoudigd tot meer dan 150 miljoen euro.

Dimi Albers, CEO van Dept: “We hebben Dept gebouwd op de overtuiging dat merken en bedrijven op zoek zijn naar een nieuw type bureau dat creativiteit, technologie en data binnen geïntegreerde teams voor klanten succesvol weet samen te brengen. Een bureau met simpele structuren, snelheid, duidelijkheid en persoonlijk contact. Met Carlyle versnellen we onze reis naar een wereldwijd powerhouse, terwijl we onze eigen cultuur, merk en manier van werken blijven behouden. Ik ben ontzettend trots dat zowel onze oprichters, het executive team, als alle lokale management teams met ons meegaan in deze volgende stap en heb heel veel zin in de komende jaren. Verder willen we onze huidige investeerder Waterland natuurlijk bedanken voor het fantastische partnership van de afgelopen vierenhalf jaar.” 

Michael Wand, Managing Director en Co-Head van het CETP investment advisory-team bij The Carlyle Group: “Digitale transformatie is een steeds grotere strategische uitdaging voor alle bedrijven. Dept weet de behoeften van klanten op dit gebied perfect te bedienen met een geïntegreerde one-stop-shop-benadering die creativiteit, technologie en data combineert. Dept heeft de kenmerken waar we naar op zoek zijn in onze investeringen: marktoverstijgende groei in een strategische sector, een partnerschap met een sterk en energiek leiderschapsteam, en een voedingsbodem voor groei, inclusief internationale ontwikkeling. We zien duidelijk potentie op lange termijn om verder voort te bouwen op wat Dept tot nu toe heeft bereikt en kijken uit naar de samenwerking.”

Voor deze transactie trad JEGI | CLARITY als corporate financieel adviseur op voor Dept. 

www.deptagency.com/nl
www.carlyle.com

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie.
.
.
.