Marketing Report
The Family Amsterdam maakt campagne en huisstijl voor Opleiding.nl

The Family Amsterdam maakt campagne en huisstijl voor Opleiding.nl

Het bureau The Family Amsterdam heeft een campagne en huisstijl ontwikkeld voor Opleinding.nl een onlangs gelanceerde website voor opleidingen en trainingen. De site is versneld gelanceerd in verband met de coronacrisis. Opleiding.nl wil het platform zijn waar men begint met zoeken naar een opleiding of training.

Opleiding.nl is een initiatief van opleiders zelf. De plannen voor de site waren er al langer en de eerste stappen waren al gezet. Alex van der Weide, oprichter van opleiding.nl: “Door de coronacrisis ontstond de wens om het platform eerder te lanceren dan we oorspronkelijk van plan waren. Het belang van bij- en omscholing is nu groter dan ooit. Daarom moesten we wel werken met een snel en flexibel bureau. Al tijdens een eerste belletje voelde dat dit bij The Family ging lukken en twee dagen later gingen we al samen aan de slag.”.

Linda de Graaff, mede-oprichtster van The Family Amsterdam: “Het is altijd leuk om iets op te bouwen vanaf het begin. En als er haast bij is, is het nog leuker want dan gaat ’t lekker snel. Door heel nauw samen te werken met Opleiding.nl konden we ook echt snel schakelen en wisten we vrij rap hoe we het merk wilden neerzetten.”.

In de campagne wordt een analogie gemaakt met bekende sites waar je hotels kunt boeken of koophuizen vindt. Er is een herkenbare stijl ontwikkeld waarbij de kleur een belangrijke rol speelt.Joris Kuijpers mede-oprichter van Family Amsterdam: “Als nieuwkomer moet je duidelijk en herkenbaar zijn. Consumenten moeten weten wat je te bieden hebt. In de campagne vergelijken we daarom op een originele manier Opleiding.nl met sites die mensen al kennen. Door de scenes in een abstracte groene omgeving te situeren, creëren we een eigen en heel herkenbare smoel. Alle uitingen moeten zo familie van elkaar worden.” De campagne bestaat uit twee tv-commercials, tag-on’s, OLV’s, radiocommercials, diverse social posts en banners.

www.thefamily.amsterdam
www.opleiding.nl

 

Abonneer je op onze nieuwsbrief