Marketing Report
The Fitzgerald Initiative 2023 slaat brug tussen bedrijfsleven en NGO’s nieuws

The Fitzgerald Initiative 2023 slaat brug tussen bedrijfsleven en NGO’s

Purpose driven communicatiebureau Fitzgerald organiseert op 26 januari de tweede editie van het Fitzgerald Initiative bij Club Ace in de Amsterdamse Houthavens. Het doel van het evenement is kennisdeling stimuleren tussen NGO’s en het bedrijfsleven om gezamenlijk maatschappelijke impact te maken.

Talks, workshops en rondetafelgesprekken

Klanten en relaties van Fitzgerald verzorgen op die dag verschillende talks, workshops en rondetafelgesprekken. Met het evenement wil Fitzgerald NGO’s, stichtingen en startups, die zelf (nog) niet de middelen hebben om te werken met fulltime communicatieprofessionals en bureaus, helpen met het opzetten en aanscherpen van hun pr- en communicatiestrategie. Daarnaast werkt het bureau hiermee aan het opbouwen van een community van organisaties die elkaar voor samenwerking en advies vinden.

Alles waar wij in geloven

Dorien Kuiken, managing director van Fitzgerald: "Voor mij is deze dag de manifestatie van alles waar wij in geloven. Ik weet niet of ik er gelukkig mee moet zijn, maar het besef dat het echt één voor twaalf is als het gaat om onze planeet en maatschappij lijkt eindelijk door te sijpelen naar de corporate en publieke wereld. Er is genoeg over gepraat, nu moeten we aan de slag. Het bedrijfsleven heeft in onze maatschappij macht, bereik en enorme invloed. Als we dat combineren met de kennis en autoriteit van NGO’s kan het snel gaan. Laten we die deuren naar elkaar open zetten; daar streven wij naar met deze dag."

Seeking New Frontiers

Na een succesvolle eerste editie in 2021 is het thema van het Fitzgerald Initiative 2023 Seeking New Frontiers, een verwijzing naar de jaren zestig van de vorige eeuw waarin grote maatschappelijke veranderingen plaatsvonden. Nu zestig jaar later hebben technologische innovaties en ecologische en geopolitieke crises een nieuwe wereld gecreëerd waarin co-creatie en kennisdeling noodzakelijk zijn.

Communicatie ten volste benutten

De deelnemers worden tijdens het evenement geïnspireerd met voorbeelden uit het bedrijfsleven en krijgen concrete learnings en handvatten aangereikt van communicatieprofessionals die hen helpen de kracht van pr en communicatie ten volste te benutten. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere Purpose Programs - waardevolle samenwerkingen tussen NGO’s en corporates -, reputatiemanagement en lobby, en hoe technologie kan worden ingezet voor een betere wereld.  
 
Profile photo of Geraldine MoodleyHet programma van het Fitzgerald Initiative 2023 is al grotendeels rond met sprekers van verschillende NGO’s en bedrijven, zoals Uber, Hack the Planet en FRA - the European Union Agency for Fundamental Rights. Moderator van de dag is Geraldine Moodley, trainer en adviseur in diversiteit, inclusie en organisatiecultuur. Het volledige programma met sprekers wordt de komende weken bekend gemaakt via de social media kanalen van Fitzgerald.  
 
Het Fitzgerald Initiative is een jaarlijks kennisevent dat gratis te bezoeken is voor NGO’s, stichtingen, startups en andere bedrijven die zich inzetten voor een betere wereld. Vind je het interessant om het evenement bij te wonen? Meld je dan aan via deze volgende link

www.fitzgerald.amsterdam
www.thisisace.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.