Marketing Report
Thuisgekookt en UM lanceren #kookmeer-campagne

Thuisgekookt en UM lanceren #kookmeer-campagne

Stichting Thuisgekookt en strategisch partner UM lanceren concept #kookmeer, een geïntegreerde campagne waar met diverse middelen, content en brand-partnerships tijdens de Kook Voor Je Buur 10-daagse mensen worden aangemoedigd een maaltijd met een buur te delen. De campagne is ontwikkeld tijdens een hackaton op UM-Impactday 2021, een dag waarop UM wereldwijd tijd en kennis teruggeeft aan de samenleving.

Tot en met 3 oktober 2021 organiseert Stichting Thuisgekookt de Kook Voor Je Buur 10-daagse. Hiermee laat ze – in dezelfde periode als de Week tegen Eenzaamheid en Burendag – zoveel mogelijk mensen kennis maken met het platform Thuisgekookt.nl, dat door het maken van 1-op-1 koppelingen via het delen van maaltijden tussen buurtgenoten de wereld een stukje gelukkiger, gezonder en minder eenzaam probeert te maken.

Vanuit het inzicht dat veel mensen als gevolg van de coronacrisis een gevoel van eenzaamheid dragen, wil Thuisgekookt dat het idee buren die zorgen voor elkaar, terugkeert. 

Naast een intensieve samenwerking met Jumbo’s concept Wat eten We? waarin presentatrice Roberta Pagnier de kijker inspireert om eenvoudig een maaltijd extra te koken, omvat de campagne een Social-contentstrategie met een groot aantal influencers, onder wie ambassadeur en presentator Bert van Leeuwen. In zijn breed verspreide onlinevideo overtuigt hij de doelgroep dat een portie extra koken voor een buur een kleine moeite is, maar dat deze echt het verschil maakt. Met de inzet van hyperlokaal platform IndeBuurt (DPG Media) worden zowel de kokers als de mensen die wel een maaltijd kunnen gebruiken bereikt.

Ten slotte zijn er meerdere commerciële partners en andere ideële organisaties aangehaakt die de campagne via hun eigen netwerk een extra boost geven en leuke winacties neer hebben gezet.

Yvonne Prins, Managing Partner van UM: ”We zijn heel trots dat onze jaarlijkse internationale UM-Impactday, waarin alle UM-medewerkers wereldwijd iets teruggeven aan de samenleving, heeft geleid tot deze mooie campagne en samenwerking. Tijdens de Outdoor-Hackaton heeft Iedereen zich ingezet en een steengoed, effectief concept #kookmeer ontwikkeld, dat Thuisgekookt gaat helpen haar mooie doel te bereiken.”

Stéphanie van Gerven, Managing Director van Stichting Thuisgekookt: “We zijn heel blij dat wij samen met UM  het voor elkaar hebben gekregen om zoveel verschillende partijen samen te brengen in één campagne. En er zo voor te zorgen dat Thuisgekookt nog meer mensen kan helpen. Ik vind het ongelooflijk dat UM in een dag ons concept doorgrond heeft, alle communicatie aangescherpt en vervolgens ook direct kon uitwerken in welke middelen zich dit het beste kon vertalen. We hebben hier een enorme stap voorwaarts gezet, die de komende jaren nog door zal blijven werken.”

Credits
Klant: Stichting Thuisgekookt | Mediabureau: UM | Mediapartners: Jumbo - Wat Eten We, DPG Media, RTL Nederland (RTL4)

www.um.nl
www.thuisgekookt.nl
www.indebuurt.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.