TivoliVredenburg komt met circulair systeem voor petflesjes

TivoliVredenburg komt met circulair systeem voor petflesjes

TivoliVredenburg en brouwerij AB InBev slaan de handen ineen om alle petflesjes van het muziekpodium te recyclen en er nieuwe flesjes van te maken.

Om vrachtwagenritten verder te minimaliseren, heeft de organisatie de leveranciers aangespoord om intensiever gebruik te maken van elkaars logistieke proces. Dat betekent dat AB InBev de lege plastic flesjes van Vrumona meeneemt in het huidige logistieke proces waarna het bij de afvalverwerker terecht komt. Hier worden de flesjes schoongemaakt en in kleine stukjes gehakt die uiteindelijk weer verwerkt kunnen worden tot nieuwe flesjes. Zo wordt iedere flesje weer een nieuw flesje.

Jeroen Bartelse, algemeen directeur van TivoliVredenburg: “Nooit eerder hebben we over de hele keten heen samengewerkt voor een duurzame pet-afvalstroom. Om de bezoekers hiervan bewust te maken zorgen we er samen met Vrumona voor dat de plastic bekers en flesjes op een ludieke manier worden ingezameld. We plaatsen verschillende opvallende afvalbakken met communicatie waarin we uitleggen hoe het recycleproces in zijn werk gaat. Zo voorkomen we dat de flesjes bij het restafval belanden.”

Ferry Poppegaai, directeur Out of Home van Vrumona. ‘Pet is een grondstof en geen afval. Helaas belanden veel bekers en kleine flesjes doorgaans in het restafval. Hierdoor kunnen ze niet tot nieuwe plastic bekers en/of flessen worden verwerkt. Om van plastic nieuwe bekers en flessen te maken, is een schone stroom van pet-afval cruciaal.’

Mark Hanssen, Horecadirecteur Bierbrouwerij AB InBev: “We zijn er trots op dat we onze partner TivoliVredenburg via deze logistieke samenwerking kunnen helpen om hun duurzaamheidsambities verder vorm te geven. Dit sluit ook goed aan bij onze eigen duurzaamheidsdoelstellingen. Zo is ons doel in 2025 100 procent circulaire verpakkingen te realiseren. Verduurzaming heeft pas echt impact als er wordt samengewerkt en partijen over hun schaduw heen springen – deze samenwerking met TivoliVredenburg en Vrumona laat dat zien.”

www.tivolivredenburg.nl
www.ab-inbev.nl
www.vrumona.nl

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.