Toon neemt webspecialist Safira over

Toon neemt webspecialist Safira over

Brandingbureau Toon uit Geldermalsen heeft webspecialist Safira overgenomen, die eveneens in Geldermalsen is gevestigd. Daarmee heeft Toon zijn activiteiten op het gebied van online performance uitgebreid. De gecombineerde bureaus tellen nu 31 medewerkers. Toon-eigenaar Ralph Thijsen heeft de overname gedaan om technologie die benodigd is bij een steeds groter wordende complexiteit vanwege het toenemend belang van online maatwerk in huis te halen.

Ralph Tijsen: “We hebben nu drie volwassen pijlers: strategie, content en technologie. Die hebben elkaar hard nodig om klanten zowel online als offline betekenisvol te maken.”

Online performance

Technologie had Toon reeds in huis, maar dankzij Safira kunnen klanten er voortaan terecht voor complexe websites, webshops, webapplicaties, API-koppelingen en software-koppelingen. Volgens de oprichter kan het bedrijf technologie – samen met branding en content – optimaal inzetten voor de online performance van klanten.

Thijsen heeft voor Safira gekozen na een uitgebreid marktonderzoek. Enerzijds vanwege de complementaire specialismen, anderzijds vanwege de grote overlap in bedrijfscultuur, processen en klanten.

Ralph Tijsen: “Safira voelde als een natuurlijke partner met wie we samen een mooie toekomst tegemoet gaan. De Toon-klanten gaan meer van betekenis worden door de impuls in technologie, terwijl de Safira-klanten nu ook een partner voor branding en content hebben.”

Integratie

Pascal van der Kley, die Safira samen met zijn vrouw Iris Geskus oprichtte, blijft voor Safira werken. Wel draagt hij zijn managementtaken over aan team- en strategisch manager Lesley de Groot. Pascal van der Kley: “Een heel goede stap, zowel voor Safira als mezelf. Dat betekent namelijk dat ik me weer kan richten op wat ik het leukste vind én waar ik het beste in ben: klantadvisering, met name op het gebied van business processing. Daarnaast zorg ik voor een goede integratie van onze activiteiten met die van Toon.”

www.toon.nu

www.safira.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.