UM en 2Basics sluiten strategisch partnership in gaming

UM en 2Basics sluiten strategisch partnership in gaming

2Basics/The Invaders en UM gaan een strategische samenwerking aan vanuit de gezamenlijk visie dat gaming en Esports structureel onderdeel zijn van de marketingmix. De bureaus gaan nauw samenwerken op het gebied van in-game partnerships, conceptontwikkeling en strategie.

The Invaders is het gaming-label van 2Basics. The Invaders is gespecialiseerd in het verbinden van alle facetten van de gaming-industrie met de meest uiteenlopende doelgroepen op globale schaal. Met deze samenwerking willen de bedrijven creatieve concepten, slimme partnerships en mediastrategieën ontwikkelen om de merkverhalen van hun klanten te versterken.

Jeroen van Lier,
Business director 2Basics: “Gaming en Esports is vrijetijdsbesteding nummer 1 onder jongeren. Maar ook bij moeders, senioren en millennials is casual gaming een populair tijdverdrijf. Als bureau geloven wij al jaren dat gaming een vaste plek gaat krijgen in de marketingmix.

Voor merken zijn er onbegrensde mogelijkheden om binnen deze gigantische industrie relevante activaties en campagnes te creëren. Met dit partnership verwachten wij de klanten van UM te kunnen helpen deze wereld verder te ontdekken. We brengen de merken van UM naar de gamende doelgroep en andersom.”

Sander Pluijm, Head of Content UM: “De gaming-industrie vertegenwoordigd met 300 miljard dollar inmiddels een grotere waarde dan de muziek -en filmindustrie bij elkaar. We zijn ervan overtuigd dat gaming en Esports, innovatieve en impactvolle mediakanalen zijn die thuishoren in de strategie. De hype rond de Metaverse stuwt deze ontwikkeling alleen maar verder op. 2Basics met hun label The Invaders is een ervaren speler in de markt waar het gaat om conceptontwikkeling en partnering met gamepublishers. Voor ons dus de enige juiste partner om samen voor onze klanten briljant en effectief, futureproof werk te realiseren.”

www.um.nl

www.ipgmediabrands.com

www.2basics.nl


Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.