Marketing Report
VIA publiceert playbook Marketplaces in het e-commercelandschap

VIA publiceert playbook Marketplaces in het e-commercelandschap

De Taskforce e-commerce van brancheplatform VIA heeft het playbook Marketplaces in het e-commercelandschap gepubliceerd. Door het publiceren van het eerste playbook over dit onderwerp wil de taskforce meer inzicht bieden in de impact van marketplaces op de (online) retailbranche, de sterke en zwakke punten van marketplaces in kaart brengen en domeinspecifieke spelers uitlichten. Dit maakt het playbook relevant voor zowel marketeers die (nog) weinig technische kennis hebben van marketplaces als onlinemarketingspecialisten die op zoek zijn naar handige achtergrondinformatie.

Justin Sandee, voorzitter Taskforce E-commerce van VIA: “Door de toenemende toegankelijkheid van internationale platformen als Amazon zie je dat de ontwikkeling van marketplaces in Nederland in een stroomversnelling is gekomen. Marketplaces worden steeds dominanter. Hun omzet is zelfs harder gegroeid dan het aantal e-commercespelers. Zoals bij alle ontwikkelingen zien we ook nu een groeiende interesse in en behoefte aan een document waarin de belangrijkste facetten zijn gebundeld. Voor ons als taskforce was dat het signaal om de markt te voorzien van meer achtergrondinformatie en belangrijke inzichten.” 

Wendy Pouw, directeur VIA: “Marketplaces zijn een van de grote drijvers van de groei van de e-commercesector. Desondanks is de markt nog steeds aan het leren en aan het doorontwikkelen. Met name marketplaces zoals bol.com en Amazon beïnvloeden het oriëntatie-, zoek- en aankoopgedrag van de consument enorm. Dit veranderende gedrag heeft een blijvende impact op het totale e-commercelandschap. Dat maakt dit playbook, net zoals het eerder verschenen en nu reeds geüpdatete landschap en e-commerce Roses  ook zo belangrijk. Het is een overzichtelijke bron van essentiële informatie die aansluit bij de vragen die in de markt leven. En die we indien nodig van een update zullen voorzien, zodat het een levend en relevant document blijft.”

Het playbook van VIA is hier te vinden.

www.vianederland.nl

Abonneer je op onze nieuwsbrief.