VIRTUE creatief bureau IKEA Scandinavië, Portugal en België

VIRTUE creatief bureau IKEA Scandinavië, Portugal en België

27-02-2020 15:52:00 | Door: David de Jong | hits: 2834 | Tags:

VIRTUE, het creatieve bureau van VICE heeft IKEA’s creatieve pitch voor het Zweedse cluster gewonnen. Daarmee is VIRTUE het nieuwe lead agency voor alle merkcommunicatie in Zweden, Finland, Noorwegen, Denemarken, Portugal en België.  

Per Stolt, Country Marketing Manager, IKEA Zweden: "We zijn blij dat wij ons nieuwe partnership met VIRTUE bekend kunnen maken en kijken uit naar onze samenwerking. Met deze samenwerking willen we communicatie brengen die binnen de zes markten nog veel meer mensen aantrekt om naar IKEA komen."

Na een competitieve pitch zal VIRTUE nu leidend zijn in het inzetten van merkcommunicatie om zo de verbondenheid van het publiek met voor IKEA verder uit te bouwen door middel van grote en betekenisvolle, langere termijn initiatieven. VIRTUE zal verantwoordelijk zijn voor het creatieve werk op alle kanalen en in media.

Gemma Knox, Managing Director VIRTUE Noord Europa: "We zijn vereerd dat we kunnen samenwerken met een iconisch merk met zo’n excellente reputatie op het gebied van creatief en strategisch denken. Per en zijn team hebben tijdens het pitchproces een ongelofelijke creatieve ambitie laten zien en we zijn enthousiast dat we samen kunnen werken met een merk dat gelooft in het bouwen van een lange termijn aanpak. Als een bureau met kantoren in 26 landen heeft VIRTUE de unieke positie om de lokale en nuances van IKEA te interpreteren en kan het zich daardoor makkelijk aanpassen om de behoeftes van de lokale markten te bedienen. We kunnen niet wachten om te beginnen."

Vorig jaar stelde IKEA VIRTUE aan als het creatieve bureau voor Zwitserland, waarmee ze verantwoordelijk werden voor de herpositionering van het merk IKEA in Zwitserland. Met hun nieuwe merkidentiteit Bring more home to your life wil IKEA het Zwitserse publiek inspireren om meer betekenis aan hun thuis te geven en het niet alleen te zien als een fysieke ruimte. Daarnaast was VIRTUE ook verantwoordelijk voor verschillende succesvolle 360 graden-campagnes omtrent het belang van slaap.

Rob Newlan, Global CEO van VIRTUE: "Met wereldwijd uitgebreide kantoren, 61 nieuwe cliënten in alleen al 2019 en het flexibele businessmodel van VIRTUE zijn we erg enthousiast om IKEA aan ons portfolio van merkpartners toe te voegen en hen te helpen met het vinden van creatieve manieren om ertoe te doen in de wereld. VIRTUE heeft een unieke aanpak met betrekking tot entertainment en audience-first denken die past bij IKEA’s doel om continu bij te dragen aan cultuur op een betekenisvolle manier."

www.ikea.com
www.vice.com
www.virtueworldwide.com

 

 

Meld je aan voor de Marketing Report nieuwsbrief

Volg Marketing Report op Twitter

Word lid van de Marketing Report Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie.
.
.
.