Marketing Report
[Vacatures] DPG Media zoekt een Nieuwsanalist AD vacatures

[Vacatures] DPG Media zoekt een Nieuwsanalist AD

DPG Media is per direct op zoek naar een:

Nieuwsanalist AD

Bij het AD zoeken we per direct een Nieuwsanalist. Heb je affiniteit met journalistiek, digitale strategie en data en wil jij bijdragen aan de groei van de site en de app van het AD? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als Nieuwsanalist werk je op de redactie van het AD in Rotterdam. Je vertaalt data in adviezen voor de redactie van een van de grootste nieuwsmerken van Nederland.

Je analyseert, rapporteert, geeft advies over hoe en wanneer producties gepubliceerd moeten worden en fungeert als coach op de redactievloer. Je werkt binnen het Content Performance Team van DPG Media.

Je functie

Je kijkt gedurende de dag naar de mix op de voorpagina, de planning voor de volgende dag en naar het gedrag van bezoekers op dat moment. Je adviseert de redactie hoe artikelen te presenteren of om een follow-up te maken over een specifiek onderwerp.

Daarnaast werk je aan grotere analyses en kijk je naar de grondoorzaken van wat goed en minder goed werkt. Bijvoorbeeld: wat voor soort artikelen kan het AD bij het WK Voetbal voor vrouwen het beste maken of waarom halen bepaalde artikelen meer nieuwe abonnees binnen? Je communiceert de conclusies helder en constructief naar de redactie.

Jouw adviezen sluiten altijd aan bij de merkwaarden en journalistieke koers van het AD. Je werkt in een team van vier nieuwsanalisten voor het AD. Elke analist pakt alle taken op.

 • Je helpt bij het behalen van de doelstellingen.
 • Je denkt mee over hoe we data beter kunnen inzetten en meer inzichtelijk kunnen maken.
 • Je werkt nauw samen met de redacties en vormt het aanspreekpunt voor hun datagerelateerde vragen.
 • Je bent verantwoordelijk voor het optimaliseren van de redactionele rapportages en het verbeteren van dataverwerking.
 • Je maakt grotere analyses waarin je kijkt naar de grondoorzaken van wat goed en minder goed werkt.

 

Dit neem je mee

 • Je hebt een passie voor data en bent aantoonbaar sterk analytisch onderlegd.
 • Je hebt liefde voor digitale journalistiek en cijfers en een neus voor social media en online nieuws en hebt affiniteit met journalistiek. Je bent op dat vlak inhoudelijk sterk en bent sparringpartner voor alle redacteuren en in het bijzonder de chefs en hoofdredactie.
 • Je hebt relevante ervaring als analist of in gelijkwaardige rollen
 • Je hebt hbo/wo-denkniveau.
 • Je legt en onderhoudt makkelijk contact, kan goed communiceren en hebt voldoende overredingskracht om je eigen ideeën te laten landen.
 • Je hebt het vermogen om te (leren) werken met technische en analytische programma’s, zoals SQL, Google Analytics of Looker.
 • Of je hebt je eigen goede reden waarom we jou zouden moeten spreken over deze baan.

 

Over het AD en DPG Media

Het AD is er voor mensen die willen weten én begrijpen wat er speelt. Voor mensen die geïnteresseerd zijn in de wereld om hen heen. In wat er in de buurt én in het land gebeurt. Voor mensen die houden van sport- en entertainment(nieuws). AD is er voor iedereen die een gezonde mix tussen nieuws en ontspanning zoekt.

Het AD is onderdeel van DPG Media. Een mediabedrijf met 90 sterke nieuwsmerken, magazines, televisieprogramma’s,radiostations en online services zoals Qmusic, NU.nl, Tweakers, Libelle, VTM en meer. We bereiken maandelijks ruim 90 procent van de Nederlanders en 8 op de 10 Vlamingen. Het AD bereikt dagelijks 3 miljoen gebruikers.

We bieden je een professionele werkomgeving waarin we vrijheid enorm belangrijk vinden. We geven je alle ruimte om aan je toekomst te werken door het aanbieden van workshops en trainingen. Voel je vrij om bij ons ondernemer, leerling en teamspeler te zijn, en vooral om jezelf te zijn. Bij DPG Media is iedereen welkom.

Interesse? Solliciteer dan direct!

Word jij onze nieuwe nieuws analist? Reageer dan snel en stuur ons behalve je cv vooral ook een goede motivatie waaruit blijkt dat we jou moeten spreken. Doe dit uiterlijk 19 februari. Heb je nog vragen? Ik beantwoord deze graag via colin.van.hoek@dpgmedia.nl. Solliciteer hier

www.dpgmedia.nl
www.dpgmediagroup.com

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.