[Vacatures] Hearst Netherlands zoekt een Adjunct - Hoofdredacteur Quote

[Vacatures] Hearst Netherlands zoekt een Adjunct - Hoofdredacteur Quote

Hearst Netherlands is per direct op zoek naar een:

Adjunct - Hoofdredacteur Quote

Bij Quote werken tien journalisten die dagelijks de mooiste en spraakmakendste verhalen opdiepen uit de wereld van het grote geld. De adjunct-hoofdredacteur die we zoeken zorgt er onder andere voor dat zij ook het beste uit zichzelf omhooghalen.

Over Quote

Quote dient als betrouwbare bron van informatie voor iedereen die zakelijk succes heeft, ambieert of bewondert. Inspirerende portretten en interviews worden gemixt met spetterende reportages. En Quote koestert vooral ook haar rijke onderzoeksjournalistieke traditie, waarbij zaken worden onthuld die de hoofdrolspelers liever verborgen hadden gehouden. Gecombineerd met een unieke tone of voice, levert dat Quote kwalificaties op als eigenwijs, brutaal, kritisch, maar ook optimistisch, geestig en onbeperkt nieuwsgierig. Die formule zorgt al bijna vier decennia voor succes. Crossmediaal. Want naast het maandblad, specials zoals de Quote 500 en de constante stroom berichten op onze website, worden onder andere ook podcasts en video’s gemaakt en evenementen georganiseerd.

Wat ga je doen?

De adjunct van Quote zorgt ervoor dat de redacteuren en andere medewerkers optimaal functioneren. Je treedt op als coach en klankbord en inspirator. Daarbij helpt dat je uit ervaring weet hoe journalistieke pareltjes tot stand komen. Ondertussen let je op de redactionele formule, en houd je planningen in de gaten. Ook die van jezelf, want je bent een meewerkend voor-m/v. Dat betekent dat je dus zelf ook produceert. Over zakelijke hoogvliegers, of juist over luchtfietsers die met beide beentjes terug op de grond moeten worden gezet.

Als adjunct ben je bovendien de sparringpartner en plaatsvervanger van onze hoofdredacteur. Zodoende zul je als ambassadeur optreden richting andere media en partners en denk je mee over de koers van Quote. Je denkt ook mee met de commerciële afdelingen over de invulling van aanvragen voor branded content, producties die voor de consument uiteraard altijd duidelijk worden onderscheiden van redactionele stukken.

Onze ideale kandidaat…

  • Beschikt over ruime ervaring in de journalistiek, bij voorkeur in de financieel-economische hoek.
  • Heeft leidinggevende ervaring.
  • Begrijpt de unieke Quote tone of voice en begrijpt waarom het floret vaak te verkiezen is boven de botte bijl.
  • Heeft een neus voor nieuws én een stevig netwerk.
  • Is sociaal, initiatiefrijk, creatief, besluitvaardig, punctueel en commercieel. Geld verdienen is namelijk een bezigheid waarover we niet enkel schrijven.
  • Is (t.z.t.) fulltime beschikbaar en realiseert zich dat nieuws zich niet enkel tussen negen en vijf aandient.
  • Werkt graag voor een goed salaris en stelt prijs op prima secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een bureau op de redactie van Quote, in de Amsterdamse Houthavens.

 

Waar kom je te werken?

Quote is een van de grootste merken die Hearst Netherlands uitgeeft. Het kantoor is gevestigd aan de Moermanskkade, waar we samen met 170 collega’s van ELLE, Harper’s Bazaar, Cosmopolitan, Women’s Health, Quest, National Geographic, Men’s Health en Runner’s World uitkijken over het IJ.

Over Hearst Netherlands

Hearst Netherlands is onderdeel van Hearst Corporation, dat met meer dan 360 bedrijven en 20.000 medewerkers actief is in 150 landen. Hearst Netherlands gelooft sterk in de waarde van een divers team en moedigt mensen van alle achtergronden, geslachten, etniciteiten, capaciteiten en seksuele geaardheden aan om te solliciteren. Natuurlijk zoeken we dé ideale kandidaat die voldoet aan alle bovenstaande eisen, maar ook als je nog niet aan alle criteria voldoet en een volgende stap in je carrière wil maken, nodigen we je uit te solliciteren en ons te overtuigen.

Nieuwsgierig of geïnteresseerd?

Neem dan voor dinsdag 23 mei contact op met hoofdredacteur Paul van Riessen. Dat kan via 06-26 80 42 84 of paul.van.riessen@quotenet.nl.

www.quotenet.nl
www.hearst.nl

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.