Marketing Report
[Vacatures] Hearst Netherlands zoekt een Editor Cross Media Quest vacatures

[Vacatures] Hearst Netherlands zoekt een Editor Cross Media Quest

Hearst Netherlands is per direct op zoek naar een:

Editor Cross Media Quest

Quest is hét populairwetenschappelijke platform, Quest geeft antwoord op de meest uiteenlopende vragen, onderzoekt en test.

Quest is het grootste populair-wetenschappelijke merk van Nederland. Al 18 jaar maakt Quest zijn lezers op een leuke manier wijzer met verhalen over geschiedenis, psychologie, natuur, techniek en het menselijk lichaam. Daarvoor haalt de redactie antwoorden bij de wetenschap. Quest bereikt maandelijks ruim 1 miljoen mensen via websites, tijdschriften, nieuwsbrieven, sociale media, podcasts, e-courses en video.

Vanuit onze hernieuwde strategie zetten we sterk in op crossmediale contentontwikkeling. We hebben meerdere posities voor een Editor Cross Media

Ben jij nieuwsgierig naar hoe de wereld in elkaar steekt? Kun jij onze lezers via alle kanalen boeien met de meest interessante wetenschappelijke feiten? Weet jij wat er speelt in de maatschappij en kun je dat vertalen naar diepgravende content? Kun je net zo gemakkelijk in een klein onderwerp duiken om dat verrassend over de bühne te brengen?

Binnen deze functie ben jij het creatieve, crossmediale brein en draag jij zorg voor de creatie en distributie van artikelen via alle kanalen van Quest.

Je maakt boeiende content binnen een of meerdere pijlers zoals technologie, duurzaamheid, voeding, psychologie, geschiedenis, natuur, mens & lichaam. Belangrijk is dat je weet hoe het werkt in de wetenschap. Je bent in staat om zelf oorspronkelijke wetenschappelijke bronnen aan te boren en om te zetten in teksten die de Quest-lezer aangenaam informeren.

De highlights van de functie:

 • Je creëert, optimaliseert en bouwt content uit op basis van data-inzichten. Je draagt zorg voor de productie, publicatie, distributie, en analyse.
 • Je vertaal SEO door naar pakkende content die onze lezers blijft trekken.
 • Bijhouden en bijstellen van de digitale contentplanning.
 • Leveren van een bijdrage aan de printplanning vanuit thema’s met een crossmediale blik, waarbij slim en efficiënt produceren de rode draad vormt tussen digitaal en print. Je maakt zowel long reads, kortere Vraag en Antwoorden als social bites.
 • Nieuwe vormen van content proposities zoals e-courses en/of tests bedenken en maken.
 • Bedenken van nieuwe crossmediale ideeën om affiliate op te zetten en uit te bouwen.
 • Creatieve invalshoeken bedenken voor crossmediale branded content campagnes.
 • Fungeren als aanspreekpunt voor de media.

 

Wie zoeken wij?

De match voor deze functie ben jij als je je ook hierin herkent:

 • HBO+ werk- en denkniveau;
 • een afgeronde opleiding Journalistiek / Communicatie of een universitaire studie;
 • tussen de 2-5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie en werkomgeving;
 • ervaring met data gedreven werken, bv. met Google Analytics (en een pré als je al met Google Datastudio werkt);
 • ervaring met het schrijven van SEO-rijke content;
 • ervaring met video’s produceren is een pré;
 • kennis van content plaatsen via een CMS en distribueren via social media en nieuwsbrieven.

 

We hebben meerdere posities te vervullen. We zijn onder meer op zoek zijn naar iemand die het ambieert het Quest-gezicht in de media te zijn, of al ervaring heeft met media en dito contacten heeft.  En natuurlijk zoeken we dé ideale kandidaat die voldoet aan alle bovenstaande eisen, maar ook als je nog niet aan alle criteria voldoet en/of de volgende stap in je carrière wil maken en juist wil leren, nodigen we je uit te solliciteren en ons te overtuigen.

Waar kom je te werken?

Quest is een van de grootste merken van Hearst Netherlands. Hearst Netherlands heeft 170 medewerkers die werken voor topmerken als ELLE, Harper’s Bazaar, Cosmopolitan, Women’s Health, Quote, JAN, National Geographic, Men’s Health en Runner’s World. Hearst Netherlands is onderdeel van Hearst Corporation, met meer dan 360 bedrijven en 20.000 medewerkers actief in 150 landen.

Wij bieden jou:

Een afwisselende baan bij een van de mooiste mediabedrijven van Nederland, een marktconform salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Wij geloven sterk in de waarde van een divers team en moedigen mensen van alle achtergronden, geslachten, etniciteiten, capaciteiten en seksuele geaardheden aan om te solliciteren.

Word jij enthousiast van de veelzijdige werkzaamheden? Solliciteer dan nu door jouw cv en uitgebreide motivatie te sturen naar hrm@hearst.nl t.a.v. Lyn Kuyper, o.v.v Sollicitatie Editor Cross Media Quest. We zien je reactie graag voor 15 november 2022.

www.quest.nl
www.hearst.nl

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.